Home / Sanatate / Vom avea manager prin concurs la Spitalul de Urgență!

Vom avea manager prin concurs la Spitalul de Urgență!

Pagina web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro, a publicat vineri, 9 aprilie, anunțul pentru organizarea concursului pentru ocuparea funcției de manager – persoană fizică la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, concursul se va desfășura în două etape, verificarea îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite, care va acea loc în data de 11 mai 2021, ora 9.00, și va fi eliminatorie, respectiv susținerea publică și de evaluare a proiectului de management, care va avea loc în data de 19 mai 2021, ora 9.00.

Dosarele de concurs se depun în perioada 5 aprilie 2021 – 10 mai 2021, de luni până vineri, între orele 9.00 – 14.00, la registratura Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, iar rezultatele probei de susținere a proiectului de management vor fi afișate în data de 19 mai 2021, ora 15.00, în timp ce afișarea rezultatelor finale se va face în data de 21 mai 2021, ora 16.00.

Reamintim cititorilor că mandatul fostului manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, dr. Claudiu Puiac, a expirat la data de 28 martie 2021, iar în locul acestuia ministrul Sănătății a numit-o, interimar, în data de 31 martie 2021, pe Mariana Cernat, economist de profesie. În acest context, Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a scos la concurs, la data de 29 martie 2021, postul de manager al spitalului.

Consiliul de Administrație, schimbat de ministrul Sănătății

Cu o zi înainte de publicarea anunțului pe pagina web a Ministerului Sănătății, respectiv joi, 8 aprilie 2021, ministrul Sănătății din România, Vlad Voiculescu, a schimbat printr-un Ordin componența Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

”Începând cu data prezentului Ordin se abrogă Ordinul ministrului Sănătății nr. 375/9 martie 2020 privind desemnarea membrilor și membrilor supleanți în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș”, se precizează în Ordinul nr. 477/8 aprilie 2021, document semnat de Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății în Guvernul condus de Florin Cîțu.

Conform site-ului Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Consiliul de Administrație schimbat de ministrul Sănătății avea următoarea componență: prof. dr. Benedek Imre (președinte – reprezentant al Ministerului Sănătății), dr. Dan Georgescu (membru – reprezentant al Ministerului Sănătății), dr. Iuliu Moldovan (membru – reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Mureș), dr. Bianca Liana Grigorescu (membru – reprezentant al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” Târgu Mureș), dr. Szasz Jozsef Atila (membru – reprezentant al Consiliului Județean Mureș), ec. Lenuța Margareta Toma (membru supleant – reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Mureș), dr. Gabriela Uifălean (membru supleant – reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Mureș), Rodica Simona Cordoș (membru supleant – reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Mureș), dr. Vladimir Bacârea (membru supleant – reprezentant al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” Târgu Mureș) și dr. Alexandru Strat (membru supleant – reprezentant al Consiliului Județean Mureș).

În același Ordin, 477/8 aprilie 2021, se precizează și care este noua structură a Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș: dr. Remus Opriș (membru – reprezentant al Ministerului Sănătății, medic primar la Clinica de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și șef lucrări la UMFST Târgu Mureș), prof. dr. Radu Mircea Neagoe (membru – reprezentant al Ministerului Sănătății, șeful Clinicii de Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și șef de disciplină la UMFST Târgu Mureș), Ioana Smarandița Lacău (membru – reprezentant al Ministerului Sănătății, consilier onorific în cadrul Cabinetului Ministrului Sănătății), Margareta Lenuța Toma (membru supleant – reprezentant al Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș), Gabriela Uifălean (membru supleant – reprezentant al Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș) și Rodica Simona Cordoș (membru supleant – reprezentant al Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș).

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident cu un mort, între Văleni și Acățari

Vineri, 14 mai, între localitățile mureșene Văleni și Acățari a avut loc un accident rutier …