Home / Cultură / Festival de film preconizat la Sărmașu

Festival de film preconizat la Sărmașu

Invitat la o emisiune a Televiziunii M9 difuzată în data de 6 aprilie, primarul orașului Sărmașu, Valer Botezan, a vorbit despre proiectele pe care le implementează la ora actuală în orașul pe care îl conduce. Printre altele, edilul șef a dezvăluit că vechiul cinematograf orășenesc va fi transformat într-o casă de cultură în care vor putea avea loc și proiecții de film care să poarte numele celebrului actor de peliculă Ovidiu Iuliu Moldovan. Mai mult decât atât, se dorește ca noul spațiu să fie gazda unui festival de film omonim, dedicat actorului.

”Unul din proiecte este modernizare Casei de Cultură, anume transformarea cinematografului într-o casă de cultură pe care vreau să o denumim Centru Cultural „Ovidiu Iuliu Moldovan”. Este în faza de proiectare și așa am discutat cu proiectanții ca să fie proiectat interiorul în așa fel încât să se poată face și proiecție de film. Bineînțeles că vom dori să organizăm și un festival de film dedicat actorului Ovidiu Iuliu Moldovan care s-a născut în Sărmașu. Mai mult, un grup de inițiativă din satul Vișinelu, care este satul natal al lui Ovidiu Iuliu Moldovan, m-a contactat și purtăm discuții ca să transformăm casa părintească în Casa Memorială „Ovidiu Iuliu Moldovan ”. Acest proiect este în faza de inițiere și aparține  unei asociații culturale denumite „Fii Satului Vișinelu”, care în colaborare cu Primăria încercăm să gestionăm această casă memorială Ovidiu Iuliu Moldovan”, a declarat Valer Botezan.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Info COVID-19 în Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș au fost înregistrate 46 de cazuri noi de …