Un nou proiect de cercetare pentru studenții UMFST Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 645 Vizualizări

Un nou proiect de cercetare pentru studenții UMFST

Echipa Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți (DCOPIS) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș invită studenții de la Facultatea de Medicină să participe la un proiect de cercetare în cadrul căruia vor avea oportunitatea de a învăța strategii utile și ușor de aplicat pentru gestionarea mai bună a emoțiilor și dezvoltarea rezilienței la stres.

Informații despre proiect

Proiectul de cercetare a fost lansat joi, 8 aprilie, și se adresează tuturor studenților de la Facultatea de Medicină din cadrul UMFST, fiind in desfășurare până in Aprilie 2022. Acesta combină cele mai eficiente modalități standard de intervenție psihoterapeutică cognitiv-comportamentală cu tehnicile bazate pe Realitate Virtuală.

„Te confrunți adesea cu îngrijorări și emoții intense? Simți faptul că această perioadă pandemică, generată de virusul SARS-CoV-2, ți-a provocat emoții negative și îngrijorări marcante? Te simți stresat/ă și gândurile cu privire la viitor devin, uneori, supărătoare? Performanța în sarcinile academice ți-a scăzut considerabil, mai ales în ultima perioadă? Dacă ești student/ă la Facultatea de Medicină în cadrul universității noastre și ai răspuns cu „da” la oricare dintre aceste întrebări, echipa DCOPIS îți lansează invitația de a participa la un proiect de cercetare inovativ în cadrul căruia vei avea oportunitatea de a învăța strategii utile și ușor de aplicat pentru gestionarea mai bună a emoțiilor și dezvoltarea rezilienței la stres”, a precizat șef de lucrări dr. Cosmin Popa, psiholog clinician și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, coordonator al proiectului.

Potrivit coordonatorului DCOPIS, cele mai recente cercetări arată faptul că intervențiile psihologice și cele de dezvoltare personală augmentate cu tehnologia din Realitatea Virtuală sunt promițătoare și pot completa cu succes metodele clasice, facilitând schimbarea la nivel emoțional pe termen lung.

Pentru a verifica dacă vă încadrați în cerințele acestui proiect, puteți accesa pagina oficală a UMFST, care cuprinde formularul de consimțământ informat, precum și chestionarul de screening în vederea includerii în studiu.

Laura NICA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE