Home / Slider / Moment de sărbătoare în Prăvălia Idicel. La mulți ani, tanti Veronica!

Moment de sărbătoare în Prăvălia Idicel. La mulți ani, tanti Veronica!

Distribuie

În urmă cu ceva ani poposeam pe Valea Idicelului, mai exact la Idicel Pădure, curios de isprava pusă la cale de Răzvan, mai exact o  dulceață meșterită cu ajutorul la tanti Veronica. De atunci lucrurile au mers cum nu se poate mai bine pentru Răzvan, care și-a dezvoltat afacerea dulce, astfel încât ea se bucură de un respect binemeritat în piață. La fel și ajutorul său de nădejde, tanti Viorica Gavrilaș, cea care la finele săptămânii trecute și-a serbat ziua de naștere, aspect semnalat de Răzvan pe site-ul său, www.pravaliaidicel.ro.

„Sâmbătă, 10 aprilie a fost o zi specială, am sărbătorit-o pe tanti Veronica, omul meu de nădejde care mi-a schimbat viața și probabil și eu pe a ei. E o poveste despre destin și răbdare. La fel ca mine tanti Veronica nu este din Idicel Pădure, este de loc din Bicaz Chei, cum mereu îi place să spună, adusă pe meleaguri idilice, de dragostea ei la prima vedere, nea Viorel. Un bărbat dârz care a „răpit-o” într-o noapte și a adus-o la Idicel Pădure. Din todeauna și-a dorit să aibă un loc de muncă, dar viața a ținut-o pe lângă gospodărie și la mașina de cusut, de unde și-a câștigat existența până la 53 de ani, când așa cum după bine știți într-o zi de 1 mai am coborât de pe un deal și am ajuns la ea acasă, iar de acolo viețile noastre s-au schimbat.  

Tanti Veronica a crezut în visul meu de a face ceva bun și mi s-a alăturat ideii, cu gândul că o să facă satul celebru și ambiția de a face ceva inedit, dar obișnuit pentru o gospodină harnică așa cum este ea. Anul acesta facem nouă ani de când zi de zi ea este dedicată total activității de la fabrica din Idicel, vine prima dimineața și pleacă ultima seara, pune tot sufletul ei acolo! E severă cu colegele, aprigă, dar este un lider înăscut care acum conduce fabric și sunt foarte recunoscător pentru implicarea ei, e nemaipomenită! 

 Că tot vorbeam de destin la început, toată munca noastră a făcut să îmi cunosc soția la București și cumva să o „răpesc” și pe ea de la viața pe care o avea în capitală și să ne mutăm la Idicel Pădure, să fim vecini cu tanti Veronica și nea Viorel. Iar în serile rece de iarnă să ne încălzească și să ne facă viața mai frumoasă cu un pahar de vișinată și niște clătite. 

 Suntem bucuroși că am putut să sărbătorim împreună cei 62 de ani împliniți  și îi dorim mulți ani înainte, tot așa în putere!”, a fost mesajul postat Răzvan Rusu, părintele fondator, administrator și tot ce înseamnă Prăvălia Idicel.

(A.Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.