Home / Slider / „Tineri în acțiune”, proiect derulat în Protopopiatul Ortodox Reghin

„Tineri în acțiune”, proiect derulat în Protopopiatul Ortodox Reghin

Distribuie

În perioada 6-8 aprilie 2021, în Protopopiatul Ortodox Reghin au avut loc mai multe sesiuni de lucru reunite în cadrul proiectului „Tineri în acțiune”, informează Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

Scopul proiectului este acela de a oferi tinerilor metode atractive de petrecere a timpului liber, organizate după conceptul învățării prin descoperire, prin intermediul cărora au posibilitatea dobândirii abilităților necesare pentru viață și a virtuților creștine.

„Aceste programe aprind în sufletul lor interesul pentru implicarea reală în viața comunității, concretizată prin acțiuni de voluntariat, care creează punți între tineri și între aceștia și ceilalți membri ai comunității parohiale, aducând unitate, iubire și respect în societate. Cele trei întâlniri formative și informative au adunat laolaltă preoții parohi și tinerii reprezentanți ai grupurilor parohiale de tineret din cele trei mari cercuri pastorale ale protopopiatului Reghin”, a precizat Pr. Cristian Rațiu. inspector de cateheză și tineret în cadrul Eparhiei Alba Iuliei.

În prima zi a proiectului, miercuri, 6 aprilie, preoții și tinerii din cercul pastoral Reghin s-au întâlnit la Centrul cultural catehetic „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din parohia Reghin – Iernuțeni. În cea de-a doua zi, Centrul cultural catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din parohia Bistra Mureșului a găzduit întâlnirea reprezentanților parohiilor de pe tot cuprinsul Văii Mureșului Superior. De asemenea, cea de-a treia zi a proiectului a fost dedicată preoților și tinerilor de pe Valea Gurghiului.

„În cadrul acestor întâlniri au fost prezentate modele de bună practică în lucrarea misionară cu tinerii și copiii, preoții prezenți au discutat problemele concrete cu care se confruntă în acest segment al pastorației și au creionat viitoarele activități cultural-educative, iar tinerii au experimentat o serie de jocuri recreative și de dezvoltare personală”, a precizat Pr. Cristian Rațiu.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târg de Crăciun la Târgu Mureș

Distribuie Târgul de Crăciun se inaugurează, la Târgu Mureș, în prezența lui Moș Crăciun, în …