Home / Business / Romcab raportează venituri de 173 milioane de euro la finalul lui 2020, în creștere cu 88% față de anul precedent

Romcab raportează venituri de 173 milioane de euro la finalul lui 2020, în creștere cu 88% față de anul precedent

Romcab SA (indice bursier MCAB) anunță o cifră de afaceri de 173 de milioane de euro la finalul lui 2020, în creștere cu aproape 88% față de anul precedent. În termeni de profitabilitate, anul 2020 a marcat o revigorare, pierderea înregistrată de companie reducându-se la jumătate față de anul 2019.

Situațiile financiare aferente exercițiului financiar 2020 sunt disponibile pe site-ul companiei, www.romcab.com – Acționariat – Informații Acționariat – Rapoarte anuale – 2020.

„Activitatea din ultimii patru ani a fost marcată de pierderi, însă Romcab a reușit să depășească provocările aduse de insolvență, înregistrând o creștere semnificativă și constantă a cifrei de afaceri, de la 37 de milioane de euro în 2017, la 173 de milioane de euro în 2020, capacitatea de producție a companiei rămânând intactă în tot acest timp. În perioada marcată de criza sanitară mondială, Romcab a reușit să își mențină activitatea neîntreruptă, anul 2020 marcând o revenire a volumului de business la un nivel comparabil cu cel înregistrat în perioada anterioară demarării procedurii de insolvență”, a declarat Zoltan  Prosszer, administrator special, Romcab.

Romcab a intrat în insolvenţă la propria cerere la începutul anului 2017 şi a revenit pe 4 martie 2021 la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti, pe fondul confirmării planului de reorganizare depus și asumat de Administratorul Special. Acțiunile Romcab au înregistrat pe bursă o creștere însemnată a cotației, depășind rapid dublul valorii înregistrate la momentul blocării, pe fondul unui volum de tranzacționare ridicat.

Conform datelor preliminare, pentru primul trimestru din 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 62 de milioane de euro, în creștere cu 70% față de perioada similară a anului trecut.

„Pentru 2021, tendința de creștere este una clară. Deși ne aflăm în perioada de reorganizare, am reușit să menținem contractele cu clienții și furnizorii, am revenit la același număr de angajați ca înainte de insolvență și am demarat procesul de atragere de noi surse de finanțare prin încheierea unui contract de credit în valoare de 23 de milioane de euro în luna martie a acestui an. Putem spune că ne îndreptăm cu pași siguri către recâștigarea poziției de lider de piață și estimăm că vom ieși din insolvență mult înainte de termenul prevăzut în planul de reorganizare, respectiv cel de-al treilea an din perioada de reorganizare. Ceea ce am reușit până acum este o performanță remarcabilă, într-un timp record, în contextul în care, conform datelor de care dispunem, mai puțin de 2% din companiile care intra sub incidența Legii Insolvenței reușesc să se reorganizeze”, a completat Zoltan Prosszer, administrator special, Romcab.

Romcab a contractat pe 24 martie un credit de 23 de milioane de euro, utilizarea fondurilor fiind condiţionată de trei factori: planul de reorganizare să fie definitivat, aflându-se pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureș, fiind estimat că se va fixa termen până la finele lunii aprilie; negocierile cu creditorii din procedura de insolvenţă să fie finalizate, până la finalul lunii mai estimativ; constituirea garanţiilor.

Compania intenționează să intervină pe piață prin emisiunea de acțiuni si obligațiuni convertibile în acțiuni, prin distribuiri gratuite de acțiuni, dar și prin cumpărare de acțiuni pentru programe de recompensare a angajatilor.

Piața pe care societatea activează se estimează a fi în continuă creștere, principalele motoare în acest sens fiind utilizarea la scară tot mai largă a automobilului electric și a investițiilor uriașe în infrastructura necesară deservirii acestuia, programele destinate promovării producției de energie din surse regenerabile, alături de revirimentul estimat în sectorul construcțiilor.

Despre Romcab

Romcab SA este unul dintre cei mai activi producători de cabluri de joasă tensiune, cu experiență de peste 70 de ani și vânzări în Europa Centrală, Europa de Est și de Vest, pe piețe deja consacrate, precum Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România. Conform unui clasament elaborat de compania britanică de cercetări Plimsoll, Romcab ocupă poziția 102 în Europa din perspectiva cotei de piață.

Compania produce cabluri, conductori electrici, cordoane de alimentare și cablaje electrice utilizate în domeniul energiei, construcțiilor, fabricarea bunurilor de larg consum, respectiv pieței automotive.

Romcab SA s-a constituit prin divizarea parțială a SC Electromureș SA, preluând o parte din patrimoniul acesteia, începând cu data de 1 ianuarie 1996. Încă de la început, Romcab SA este prezentă pe piața de capital din România. Acțiunile companiei au fost inițial cotate pe piața RASDAQ, iar din anul 2015 sunt tranzactionate pe piața reglementată a Bursa de Valori București, având simbol de tranzacționare MCAB, cu o valoare nominală de 2,5 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un nou proiect pentru studenții UMFST

Studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș …