Home / Sanatate / Prima zi de restricții la Târgu Mureș

Prima zi de restricții la Târgu Mureș

Distribuie

Conform unui comunicat de presă remis de reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș joi, 15 aprilie, municipiul Târgu Mureș a intrat din data de 12 aprilie 2021 în categoria de incidență cuprinsă între 4-7,5 infectări la 1.000 de locuitori.

Prin urmare, potrivit Hotărârii nr. 80 din 10 aprilie 2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, măsurile restrictive se vor aplica timp de 14 zile, în perioada 12 aprilie – 25 aprilie.

„Menținerea restricțiilor timp de două săptămâni este prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 432/2021, la Anexa 3, articolul 15, alineatul 2, astfel: “(2) Constatarea încadrării înlimitele incidenţei cumulate la 14 zile, astfel cum este calculată la alineatul (1), învederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre, se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora, prin hotărârea comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, pe baza analizelor prezentate de direcţiile de sănătate public judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia”, se explică în document.

Măsuri și restricții

Odată cu depășirea pragului ratei de incidență de 4 la 1.000 de locuitori, se aplică o serie de măsuri care au rolul de a reduce riscul infectării cu noul coronavirus. Comunicatul specifică faptul că restricțiile de circulație în afara locuinței sau pentru operatorii economici (acolo unde se impun) se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În speță, data de 16 aprilie 2021 va fi prima zi în care vor fi aplicate restricțiile pe raza localității Târgu Mureș. Activitatea suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness este suspendată indiferent de zi, până la finele perioadei de restricții.

„Circulația în afara locuinței/gospodăriei fără restricții este permisă până la ora 20.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică); activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private este limitată până la ora 18.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică); Excepție: unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri  care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness”, se menționează în comunicatul remis de reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

1 comentariu

  1. E a 4-a zi cand cazurile in Targu Mures si judetul Mures scad, De luni suntem cu incidenta sub 4 si va scadea in continuare, de ce trebuie sa fim mai catolici decat papa?
    Ah, stiu: fraierii doar la munca, cineva trebuie sa plateasca pensiile speciale si ajutorul social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.