Home / Business / Peste 200.000 de euro confiscați de polițiștii mureșeni

Peste 200.000 de euro confiscați de polițiștii mureșeni

Distribuie

Reprezentanții Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș au remis un comunicat de presă vineri, 16 aprilie, prin care fac cunoscut faptul că în urma investigațiilor efectuate anterior cu o zi s-au constatat neconcordanțe care ar fi putut cauza daune materiale sau chiar umane, la o societate comercială care avea ca obiect de lucru prestarea unor servicii de mentenanță a echipamentelor de protecție.   

,,În urma celor 218 percheziții efectuate joi, 15 aprilie 2021, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, au fost ridicați aproximativ 154.800 de lei și peste 133.000 de euro. Totodată, polițiștii au ridicat și mijloace electronice de stocare a datelor, documente, precum și echipamente IT, iar trei mandate de aducere au fost puse în executare. În urma acțiunii de ieri, doi bărbați, de 33 și 52 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței, pentru dispunerea măsurilor legale”, a transmis Biroul de presă al IPJ Mureș.

Potrivit aceleiași surse, în urma cercetărilor a reieșit faptul că o societate comercială din București, având ca obiect principal de activitate lupta împotriva incendiilor și de prevenire a acestora, începând din 2019 ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național.

”În baza contractelor societatea comercială avea obligația să presteze servicii de mentenanță – verificare, încărcare, reparare – a echipamentelor de protecție – extinctoare, hidranți etc. – și să asigure buna funcționare a tuturor echipamentelor. În realitate, aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări, astfel s-ar fi înlocuit sigiliile și etichete de conformitate și de valabilitate. Gravitatea este dată de amploarea importanței actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.”, se menționează în comunicat.

Laura NICA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.