Home / Invatamant / Burse aprobate pentru peste 600 de elevi din Luduș

Burse aprobate pentru peste 600 de elevi din Luduș

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) a aprobat Criteriile generale de acordare a burselor elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat în baza Ordinelor MECTS nr. 3470/2012, nr. 3480/2018 și 5085/2019, prin care elevii care urmează cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat beneficiază de burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

„Acordarea burselor menționate reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină. Cuantumul minim al bursei de performanță, de merit, de studiu și al bursei de ajutor social se stabilește anual prin hotărâre de Guvern”, a precizat Maria Suciu, șef Birou „Buget, Financiar, Contabilitate, Resurse Umane” în cadrul Primăriei orașului Luduș în Raportul de specialitate privind aprobarea cuantumului și numărului burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat din subordinea Consiliului Local Luduș aferente semestrului II al anului școlar 2020-2021.

În această situație, Hotărârea Guvernului nr. 1064/2020 reglementează cuantumul minim al burselor de toate tipurile la 100 de lei/lună, precum și sursa de finanțare din bugetele locale ale unităților administrativ teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată. La Luduș, Consiliul Local a analizat ”solicitările unităților de învățământ pentru anul școlar 2020-2021, în limita sumelor alocate burselor în bugetul local pe anul 2021”, și a aprobat cuantumul de 100 de lei/elev al burselor de performanță, de merit, de studiu și sociale.

Conform situațiilor întocmite de unitățile de învățământ din oraș, numărul total al burselor este de 653, din care 99 la Școala Gimnazială nr. 1, 133 la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” și 421 la Liceul Tehnologic nr. 1.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii locali în ședința extraordinară din 14 aprilie 2021.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Furt dintr-o instituție publică din Târgu Mureș

Polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, …