Home / Joburi / Azomureș, mediul ideal pentru creșterea profesională

Azomureș, mediul ideal pentru creșterea profesională

Distribuie

Călătoria celor de la Târgul de Cariere ajunge aproape de final și marți, 20 aprilie se deschid virtual ușile angajatorilor activi de la Târgu Mureș. Actualizează-ți CV-ul și intră în dialog cu companiile participante pe targuldecariere.ro/mures! Printre cei care au confirmat participarea la această ediție se află și Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale pentru agricultură din Romania. În primăvara anului 2012, Azomureș a intrat în proprietatea grupului elvețian Ameropa, integrator de inputuri Agricole la nivel mondial. În perioada

2012 – 2016, în vederea creșterii capacităților de producție și, totodată, pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător, Ameropa a investit peste 250 de milioane de euro în modernizarea instalațiilor și condițiilor de lucru.  

Activitățile care se desfășoară în Azomureș sunt multiple și complexe. Majoritatea locurilor de muncă se concentrează în zona de producție unde provocările sunt printre cele mai diverse. Să pătrundem, de pildă, în departamentul de inginerie unde se implementează și se duc la bun sfârșit proiecte de investiții cu valoare economică însemnată care vizează instalațiile de fabricare a îngrășămintelor. Să ne continuăm periplul și să ne oprim și la operatorii din câmp sau din cadrul tablourilor de comandă care monitorizează fluxul tehnologic si intervin cu precizie, ori de câte ori este necesar, astfel încât instalațiile să funcționeze normal. Deloc de neglijat sunt și colegii din cadrul departamentelor și serviciilor suport care asigură materia primă, vânzarea îngrășămintelor, resursa umană, etc. Să lucrezi în Azomureș este foarte fain atât timp cât îți place ceea ce faci și consideri că te poți adapta unui mediu de lucru procedural.

Azomureș este unul dintre cei mai importanți angajatori din județul Mureș, iar locurile de muncă care se regăsesc pe platforma companiei sunt dintre cele mai diverse – operator sau tehnician în industrie, locuri de muncă în aproape toate ramurile ingineriei (inginer chimist, automatist, electroenergetician, mecanic), laborant chimist. Cei cu studii superioare în domeniul economic pot ocupa un post în cadrul departamentelor/serviciilor suport: vânzări, marketing, achiziții, contabilitate, controlling sau financiar.

Dacă te gândești să aplici la vreunul din posturile enumerate mai sus, să știi că există posibilitatea de a cunoaște îndeaproape mediul de lucru de la Azomureș cu ocazia evenimentului anual Ziua porților deschise. Tot legat de acest aspect, în perioada sesiunii de recrutare, înainte de a primi sau de a oferi un răspuns, ca și candidat, îți poți petrece câteva ore la locul de muncă pe care ar urma să-l ocupi. Șeful de secție sau persoana desemnată cu pregătirea noilor angajați îți va prezenta în detaliu locul de muncă, activitatea pe care ar urma să o desfășori și condițiile de lucru.

Dacă ești student și mai ai puțin până la finalizarea studiilor, trebuie să știi că cea mai bună oportunitate de a lua pulsul Azomureș și de a observa cum ar arăta viitorul tău loc de muncă, este programul de internship. În cazul unui răspuns pozitiv, compania îți oferă oportunitatea ca la finalul celor două luni de program să rămâi în continuare în echipă, printr-un contract de muncă part-time.

Integrarea noilor colegi este foarte importantă pentru noi. Pe lângă prezentarea organizației, a regulilor generale aplicabile sau stabilirea primelor sarcini, un aspect foarte important este să le găsim un mentor. Este mult mai simplu pentru angajații noi să înțeleagă cum funcționează echipa din care vor face parte dacă au pe cineva cu care pot crea o conexiune. În ceea ce privește oportunitățile de dezvoltare profesională acestea sunt numeroase și diferă de la o poziție la alta. Pentru cei cu studii medii oferim, încă de la angajare, cursuri de calificare recunoscute în domeniu, dar și prezentarea posibilităților de avansare. Pentru cei cu studii superioare, oferim cursuri de specialitate atât în țară cât și în străinătate. De asemenea, pentru colegii cu potențial există programul First-Time Manager prin care deschidem posibilitatea de a accede la o poziție de conducere. Acest program îi ajută să înceapă cu bine acest rol,   oferindu-le pregătirea de care au nevoie pentru a asigura o tranziție cât mai ușoară. Noilor colegi le recomand să fie deschiși, să aibă o atitudine pozitivă, prietenească și să pună întrebări ori de câte ori este cazul, spune Adrian Bodan, responsabil programe educaționale la Azomureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Ministrul Educației, ședință cu directorii de unități școlare din județul Mureș

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, efectuează joi, 28 martie, o vizită de lucru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.