Taximetria din Luduș are regulament nou Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 400 Vizualizări

Taximetria din Luduș are regulament nou

Noile condiții socio-economice care s-au dezvoltat în ultima perioadă, precum și creșterea numărului de taxiuri din oraș au determinat administrația publică locală să revadă Regulamentul privind organizarea, autorizarea și executarea serviciului de tansport în regim de taxi în orașul Luduș, acesta fiind realizat „în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport în regim de taxi și de închiriere oferite conform legii, cetățenilor orașului Luduș”, a precizat Alina Năsălean de la Compartimentul Transport local al Direcției „Drumuri. Intervenții. Transport și Zone Verzi” a Primăriei orașului Luduș în Raportul de specialitate la proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Regulamentului amintit.

Noul Regulament respectă prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ și Legea nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și de închiriere.

Zece capitole, 69 de articole și opt anexe

Regulamentul privind organizarea, autorizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în orașul Luduș începe cu primul capitol, „Dispoziții generale”, continuă cu capitolul „Autorizația de transport” în care se precizează că aceasta „va fi eliberată de autoritatea de autorizare din cadrul Primăriei orașului Luduș, pentru tansportatorii: persoane fizice autorizate, persoane juridice sau întreprindere familială, care își au sediul sau domiciliul, după caz, pe raza administrativ-teritorială a orașului Luduș, pe baza unei documentații”, dar această autorizație poate fi retrasă de „autoritatea de autorizare și are drept consecință pierderea calității de transportator autorizat, anularea contractului de atribuire în gestiune a serviciului de transport, precum și retragerea tuturor autorizațiilor taxi sau a altor copii coforme atribuite pe baza autorizației respective”.

La articolul 8 (2) sunt prevăzute și situațiile în care se poate retrage autorizația de transport, iar la articolul 10 este prevăzut că „Numărul maxim de autorizații de taxi pentru executarea serviciului de transport persoane în regim de taxi în orașul Luduș se stabilește prin hotărâre a Consiliului local, pentru o perioadă de cinci ani. Totodată, dacă pe baza unui studiu de specialitate se stabilește un număr maxim de autorizații de taxi care depășește raportul 4 la 1.000 de locuitori, aceasta va putea fi realizată doar cu acordul asociațiilor profesionale reprezentative pe baza unor criterii minimale bine determinate”.

Conform prevederilor prezentului Regulament, orașul Luduș ar putea beneficia de serviciile a 70 de taximetriști, dar sunt prezenți în traseu doar un număr de 49, cei care au asigurate stații în opt puncte din oraș: cartierul Dacia, strada 1 Mai – lângă stația de autobuz de la trecerea la nivel cu calea ferată (3 locuri); Bulevardul 1 Decembrie 1918, vis-a-vis de stația de autobuz de lângă Primăria orașului (4); strada Gheorghe Barițiu – lângă monumentul „Lupa Capitolina” (2); intersecția Mihai Eminescu cu strada Viilor (2); Bulevardul 1 Decembrie 1918 – intersecție cu strada Ghioceilor, lângă magazinul Profi (2); strada Pieței, primele două locuri pe sensul de mers și ultimele două locuri lângă Piața agroalimentară (4); Bulevardul 1 Decembrie 1918, intersecția cu strada Viitorului, primele două locuri (2); Piața Unirii (2).

Prezentat în ședința Consiliului Local Luduș din 30 martie 2021, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului privind organizarea, autorizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în orașul Luduș a fost aprobat cu 14 voturi „pentru” și o „abținere”.

La data de 30 martie 2021, hotărârea Consiliului Local 258/2009 și-a încetat aplicabilitatea.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE