Home / Slider / Voleibalistele reușesc revanșa. Încă un punct necesar.

Voleibalistele reușesc revanșa. Încă un punct necesar.

Distribuie

Echipa feminină de volei CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a obținut victoria necesară pentru părăsirea penultimei poziții în clasamentul Diviziei A1. Mureșencele au învins în ultimul turneu al sezonului, disputat la Galați, 3-0 (25-13, 25-18, 25-18) cu formația FC Argeș Pitești, cea cu care își disputa locurile 10-11. Întâlnirea din deschiderea turneului era dealtfel și cea mai importantă pentru configurația finală a clasamentului în subsolul acestuia. Dacă gazdele de la CSU Belor aveau asigurat locul 9 și clujencele de la „U” NTT Data nu mai puteau evita ultimul loc, o eventuală victorie a argeșencelor încheia practic și duelul pentru evitarea penultimei poziții. Mureșencele aveau nevoie de o victorie nu doar de 3 puncte, care era obținută și la 3-1, ci de una la 0, caz în care aducea cele două echipe la egalitate de puncte, cu avantaj minim la raportul setaverajului în favoarea mureșenelor, primul criteriu în caz de egalitate.

Mult mai motivate, elevele antrenorului Predrag Zucovic aveau de luat și revanșa după ce au scăpat victoria printre degete la turneul precedent. Startul a fost reușit, s-au impus lejer în primul set, câștigat la 13. Cel mai disputat a fost al doilea, echilibrat la început, cu oarecare avantaj al argeșencelor. Acestea s-au desprins apoi și lucrurile se complicau pentru mureșence. Revenirea a fost de-a dreptul spectaculoasă. De la 7-13 au reușit egalarea la 14 și au preluat conducerea la 17-16. Lunga întrerupere de la 19-16, cauzată de probleme tehnice la masa oficialilor, nu a perturbat concentrarea mureșencelor. Următorul set avea importanța menționată. „Medicinistele” s-au mobilizat din start și au reușit desprinderea la 5-1. Piteștencele au mai reușit să se apropie, dar numai până la un punct. Victoria necesară a fost obținută, de acum totul depindea doar de jocurile cu celelalte participante, ajunse pe roluri de „arbitri”. Orice punct cedat cu clujencele sau câștigat cu gălățencele puteau aduce modificări, la fel seturile pot avea mare importanță.

La un singur set de obiectiv

În a doua zi CSU Medicina nu a avut emoții cu echipa clujeană, victorie în trei seturi, la 14, 16 și din nou 14. Cele trei puncte obținute au rămas între mureșence și piteștence și după al doilea joc al etapei. Gălățencele au învins cu 3-1 FC Argeș și pentru a-și păstra locul, în ultima etapă mureșencele sunt nevoite miercuri să câștige cel puțin un set în fața gazdelor, presupunând că argeșencele nu vor ceda vreun set cu universitarele clujene. Au reușit în urmă cu doar 10 zile să învingă echipa gălățeană cu 3-1 în turneul disputat la Pitești, dar de această dată victoria într-un singur set le poate menține pe locul 10, având un raport mai bun la setaveraj. Nu se mai pune problema setaverajului în cazul câștigării a două seturi, însemnând un punct, sau a partidei.

Formația aliniată: Paige Alsten, Milica Jovanovic, Sara Pavlovic, Andreea Mitrovic, Florina Murariu, Raisa Ioan, Brittany Witt- libero, Laura Simoniia, Jelena Cvijovic, Gulay Gerceg, Iarina Axinte și Karina Murariu- libero.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Popice: Înfrângere pe terenul campioanei en-titre

Distribuie Echipa de popicari din cadrul CSM Târgu Mureș a pierdut jocul etapei a IV-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.