Ce cred românii despre căsătoria cuplurilor de același sex Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Ce cred românii despre căsătoria cuplurilor de același sex

Majoritatea adulților tineri din România consideră că familiile de același sex au nevoie de protecția legii prin căsătorie sau parteneriat civil, iar gradul de acceptare a persoanelor LGBTI și a cuplurilor de același sex a crescut semnificativ în rândul românilor de toate vârstele, potrivit concluziilor unei cercetări lansate de Asociația ACCEPT, primul ONG din România care apără și promovează drepturile persoanelor LGBTI la nivel național.

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții asociației ACCEPT, ,,75% dintre români consideră că este important să fii tratat cu respect și să îi tratezi pe ceilalți cu respect, inclusiv persoanele gay și lesbiene”, ,,68% dintre români sunt de acord că toate familiile ar trebui protejate de lege în România, inclusiv familiile formate din persoane de același sex” și ,,71% dintre români consideră că legalizarea căsătoriei pentru familiile de același sex în România nu ar avea niciun impact asupra propriilor vieți, confirmând astfel rezultatul înregistrat la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, când aproximativ 80% dintre alegători nu s-au prezentat la vot”.

„Concluziile cercetării ne confirmă ce bănuiam deja: opinia publică din România se schimbă rapid și semnificativ în bine, în direcția acceptării drepturilor egale pentru familiile din comunitatea noastră. Mai mult, vedem o susținere în creștere față de căsătoria familiilor de același sex, în special în rândul adulților tineri, care s-au născut și au trăit liberi. Ei privesc egalitatea în fața legii ca pe un lucru esențial, și aplică aceleași principii cuplurilor din comunitatea LGBTI. Datele prezentate astăzi trebuie să indice politicienilor că românii au intrat cu capul sus într-un nou deceniu, și sunt din ce în ce mai pregătiți să accepte reglementarea căsătoriei egale și a parteneriatului civil”, a precizat Teodora Roseti, directoarea executivă a Asociației ACCEPT.

Creșterea copiilor în cadrul familiilor de același sex este un subiect dezbătut frecvent, iar în urma cercetării rezultă că 52% dintre români recunosc statutul existent sau potențial al persoanelor LGBTI ca părinți și consideră că familiile formate din persoane de același sex au nevoie de o formă de protecție legală în România.

„Fac cu mândrie parte dintr-o comunitate care a fost foarte mult timp discriminată, care încă mai este discriminată, nu doar în România, ci pe tot globul, iar faptul că gradul de discrimnare a scăzut aici și în toată lumea și că cel de acceptare a crescut nu poate decât să îmi aducă foarte multă bucurie. Felicitări România pentru această deloc nesemnificativă schimbare de percepție asupra unor oameni. Trăim niște vremuri care pot deveni un prilej în care să înțelegem ce este important pentru noi. Iar important pentru noi este să fim bine, nu să urâm. Pandemia aceasta poate deveni o ocazie în care să înțelegem că toți avem nevoie de sprijin, iar sprijinul acesta ni-l putem acorda unii altora în calitate de oameni”, a transmis Emil Rengle, artist.

„Sper că pandemia ne-a făcut pe toți mai înțelepți și mai toleranți. Mă gândesc că în perioada asta mulți au avut rude, familie în spitale și au văzut cum e să nu poți ajunge la ei, să nu ai vești despre ei de la medicul care îi tratează. Realitatea asta este însă realitatea cotidiană, de dinainte de pandemie, a cuplurilor de același sex. Partenerul tău este în spital, iar în fața spitalului tu nu exiști. Asta pentru că statul nu te recunoaște drept partener. Eu cred că oricine își poate imagina ce simte un om aflat în situația asta, indiferent dacă ești sau nu de acord cu felul în care trăiește acel om”, a precizat Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR-PLUS.

Informații suplimentare, se pot obține apelând numărul de telefon 0723-503.162 sau transmițând mesaj la adresa: teodora@acceptromania.ro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE