Mureș: Centru mobil de vaccinare al Armatei, la dispoziția autorităților locale Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 606 Vizualizări

Mureș: Centru mobil de vaccinare al Armatei, la dispoziția autorităților locale

Cele 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a Ministerului Apărării Naţionale acţionează, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene, conform instrucţiunilor Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva COVID-19, informează www.agerpres.ro.
Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Ministerului Apărării Naționale citat de Agerpres, echipele de vaccinare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul Ministerului Apărării Naționale (medici şi asistenţi medicali) şi paramedici din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, în funcţie de numărul de beneficiari şi capacitatea spaţiului de vaccinare amenajat în localitate.
”Centrele mobile sunt organizate în containere asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar echipele îşi desfăşoară activitatea în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu”, se menționează în comunicat.

Transportul echipamentelor şi materialelor necesare procesului de vaccinare, precum şi transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă vor fi asigurate de Ministerul Apărării Naționale. 

Județul Mureș este arondat Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, împreună cu județele Alba, Hunedoara și Sibiu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE