VIDEO-FOTO: Locuințe mistuite de flăcări în Valea Rece Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4056 Vizualizări

VIDEO-FOTO: Locuințe mistuite de flăcări în Valea Rece

Miercuri, 21 aprilie, la orele dimineții, un foc a cuprins un complex de nouă locuințe din cartierul târgumureșean Valea Rece. Conform unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș, incendiul a izbucnit după ora 9 în cursul dimineții.

Incendiu pe 400 de metri pătrați

Plutonier adjutant Alexandru Raica, șef gardă de intervenție în cadrul ISU ”Horea” al județului Mureș, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că după toate probabilitățile incendiul ar fi pornit de la o sobă.

„Am intervenit în strada Valea Rece la un incendiu cu patru autospeciale. Fiind un conglomerat de locuințe lipite una de cealaltă, confecționate din cărămidă, BCA, acoperite unele cu tablă, unele cu carton bituminos ondulat asfaltat, cu nailon și erau foarte apropiate unele de celelalte, focul s-a propagat de la acoperiș la tot ansamblul de case. Aproximativ sunt nouă locuințe în care erau opt familii. Se pare că incendiul a pornit de la o sobă fără acumulare de căldură cu fumul care era printr-un burlan metalic care traversa acoperișul de carton bituminos ondulat”, a declarat reprezentantul ISU ”Horea” al județului Mureș.

În cadrul aceleiași zile, Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș a precizat că în urma incendiului nu s-au înregistrat victime, dar „o fetiță de 5 ani a suferit arsuri minore la un membru superior, acesteia i s-au acordat ingrijiri medicale în ambulanța aflată la fața locului, nefiind necesar transportul la spital.” Potrivit aceleiași surse, înainte de a fi lichidat, focul a cuprins complexul de case pe o suprafață de 400 de metri pătrați.

48 de persoane, adăpostite de Primărie

Alertat de amploarea incendiului, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, s-a deplasat în cartierul Valea Rece, unde a declarat că cele 48 de persoane care au rămas fără locuință vor fi cazate temporar la Azilul de Noapte din localitate, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș din cadrul Primăriei.

„Colegii de la Asistență Socială întocmesc o listă cu persoanele care au rămas fără adăpost pentru noapte. Împreună cu Direcția de Asistență Socială identificăm posibilitatea mutării persoanelor pentru o perioadă determinată în Azilul de Noapte unde avem un etaj eliberat și se efectuează deja dezinfectarea spațiilor să putem muta persoanele care nu vor avea cazare în această noapte”, a specificat edilul șef al târgumureșenilor.

Teren privat

Soós Zoltán a specificat și faptul că, pentru moment, reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș nu pot interveni pentru a crea o infrastructură pentru a preveni astfel de tragedii, întrucât zona superioară a străzii Valea Rece se află pe un teren privat.

„Ce aș dori să mai menționez despre Valea Rece este că partea superioară unde a avut loc incendiul este amplasată pe un teren privat. Aici Primăria nu poate interveni pentru a construi o infrastructură de canalizare și apă, respectiv drumuri ca să nu se mai repete o asemenea situație tragică. Doar după ce este intabulat, achiziționat de Primărie, vom putea să construim o infrastructură care să asigure pe viitor o siguranță pentru locuitorii de aici”, a precizat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE