Home / Slider / VIDEO-FOTO: Locuințe mistuite de flăcări în Valea Rece

VIDEO-FOTO: Locuințe mistuite de flăcări în Valea Rece

Distribuie

Miercuri, 21 aprilie, la orele dimineții, un foc a cuprins un complex de nouă locuințe din cartierul târgumureșean Valea Rece. Conform unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș, incendiul a izbucnit după ora 9 în cursul dimineții.

Incendiu pe 400 de metri pătrați

Plutonier adjutant Alexandru Raica, șef gardă de intervenție în cadrul ISU ”Horea” al județului Mureș, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că după toate probabilitățile incendiul ar fi pornit de la o sobă.

„Am intervenit în strada Valea Rece la un incendiu cu patru autospeciale. Fiind un conglomerat de locuințe lipite una de cealaltă, confecționate din cărămidă, BCA, acoperite unele cu tablă, unele cu carton bituminos ondulat asfaltat, cu nailon și erau foarte apropiate unele de celelalte, focul s-a propagat de la acoperiș la tot ansamblul de case. Aproximativ sunt nouă locuințe în care erau opt familii. Se pare că incendiul a pornit de la o sobă fără acumulare de căldură cu fumul care era printr-un burlan metalic care traversa acoperișul de carton bituminos ondulat”, a declarat reprezentantul ISU ”Horea” al județului Mureș.

În cadrul aceleiași zile, Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș a precizat că în urma incendiului nu s-au înregistrat victime, dar „o fetiță de 5 ani a suferit arsuri minore la un membru superior, acesteia i s-au acordat ingrijiri medicale în ambulanța aflată la fața locului, nefiind necesar transportul la spital.” Potrivit aceleiași surse, înainte de a fi lichidat, focul a cuprins complexul de case pe o suprafață de 400 de metri pătrați.

48 de persoane, adăpostite de Primărie

Alertat de amploarea incendiului, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, s-a deplasat în cartierul Valea Rece, unde a declarat că cele 48 de persoane care au rămas fără locuință vor fi cazate temporar la Azilul de Noapte din localitate, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș din cadrul Primăriei.

„Colegii de la Asistență Socială întocmesc o listă cu persoanele care au rămas fără adăpost pentru noapte. Împreună cu Direcția de Asistență Socială identificăm posibilitatea mutării persoanelor pentru o perioadă determinată în Azilul de Noapte unde avem un etaj eliberat și se efectuează deja dezinfectarea spațiilor să putem muta persoanele care nu vor avea cazare în această noapte”, a specificat edilul șef al târgumureșenilor.

Teren privat

Soós Zoltán a specificat și faptul că, pentru moment, reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș nu pot interveni pentru a crea o infrastructură pentru a preveni astfel de tragedii, întrucât zona superioară a străzii Valea Rece se află pe un teren privat.

„Ce aș dori să mai menționez despre Valea Rece este că partea superioară unde a avut loc incendiul este amplasată pe un teren privat. Aici Primăria nu poate interveni pentru a construi o infrastructură de canalizare și apă, respectiv drumuri ca să nu se mai repete o asemenea situație tragică. Doar după ce este intabulat, achiziționat de Primărie, vom putea să construim o infrastructură care să asigure pe viitor o siguranță pentru locuitorii de aici”, a precizat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident mortal în Solovăstru

Distribuie Joi dimineața, în jurul orei 5.45, pe DJ 153C, pe raza localității Solovăstru, a …