Ajutor de aproape un milion de euro pentru Aeroportul ”Transilvania” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 795 Vizualizări

Ajutor de aproape un milion de euro pentru Aeroportul ”Transilvania”

Consilierii județeni au aprobat joi, 22 aprilie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, acordarea unui ajutor de stat de exploatare pentru Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, pe anul 2021, în cuantum 4.218.000 de lei, în vederea acoperirii deficitului/ pierderii înregistrate la activitatea de exploatare.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, solicitarea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș are ca temei legal Schema de ajutor de stat de exploatare pentru aeroporturile regionale din România cu un trafic de maximum 200.000 de pasageri pe an aprobată prin Ordinul nr. 1259/5 martie 2019 al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, schemă de ajutor a cărei durată inițială de 2 ani, pentru anii 2019 și 2020, a fost prelungită până în anul 2023.

”Schema de ajutor este estimată pentru un număr de șase beneficiari, aeroporturi regionale, printre care și Regia Autonomă Aeroportul Transilvania Târgu Mureș. În Planul de afaceri al anului 2021, Regia a fundamentat un deficit de exploatare de 4.218.000 de lei, sumă preluată și în proiectul bugetului de venituri și cheltuieli aprobat de Consiliul de administrație prin Hotărârea 16 din 13 aprilie 2021 și înaintat Consiliului Județean Mureș. Regia motivează în documentația transmisă că, în lipsa ajutorului, nu-și poate acoperi cheltuielile de funcționare, veniturile proprii finanțând doar jumătate din costurile de funcționare”, a precizat Péter Ferenc.

Conform președintelui Consiliului Județean Mureș, traficul de pasageri înregistrat în ultimii 2 ani de Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș s-a situat sub 200.000 de pasageri (179.072 de pasageri în anul 2019 și 88.770 de pasageri în anul 2020), ultimul an ”fiind puternic afectat de criza sanitară”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE