Buget de venituri de aproape 30 de milioane lei aprobat la Sânpaul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1329 Vizualizări

Buget de venituri de aproape 30 de milioane lei aprobat la Sânpaul

Vineri, 16 aprilie, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local al comunei Sânpaul în care a fost aprobat bugetul local al comunei și lista de investiții pentru anul curent.

Pentru anul 2021, la capitolul venituri, bugetul comunei este estimat la suma de 29.478.000 de lei, o valoare substanțial mai mare decât în anii anteriori. Din această sumă, nu mai puțin de 19.460.000 de lei provind din surse externe, fonduri europene FEADR, POR, POCU, sau din fonduri naționale PNDL. La capiolul cheltuieli, totalul este de 29.722.000 de lei, atât pe partea de cheltuieli de funcționare cât și pe zona de investiții și dezvoltare.

Investiții preconizate

Din lista de investiții care cuprinde 38 de puncte vom selecta principalele obiective care se vor realiza în comuna Sânpaul. Pe proiectul FEADR, etapa II canalizare sunt alocați 3 milioane de lei, pe POR sunt alocați 7,75 milioane de lei pentru modernizarea tuturor unităților de învățământ ale comunei și 300.000 de lei pentru finalizarea Grădiniței din satul Chirileu. Pentru continuarea proiectului POCU privin ”Măsuri de optimizare a sistemului de intervenție integrată comunitară”, sunt alocați 6,5 milioane de lei, din fondurile PNDL sunt alocați pentru modernizarea drumurilor locale si a infrastructurii rutiere  nu mai puțin de 1,91 milioane de lei. Pentru extinderea și modernizarea dispensarului uman Sânpaul, punct sanitar Dileu/Samarghita se vor cheltui 300.000 de lei, iar pentru noul cămin Cultural din satul Sânpaul s-au alocat 400.000 de lei.

”Este un buget axat pe dezvoltare, pe investiții publice atât în infrastructură cât și în factorul uman. Continuam proiectele de investiții începute în anii anteriori, avem și noi proiecte care le vom începe anul acesta. În continuare ne vom axa pe atragerea de fonduri europene și pe creșterea veniturilor provenite din investiții primvate pe raza comunei”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Simon Istvan, primarul comunei Sânpaul.

Ionel ALBU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE