Corneliu Florin Buicu, recomandări pentru noul ministru al Sănătății Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 384 Vizualizări

Corneliu Florin Buicu, recomandări pentru noul ministru al Sănătății

Deputatul social-democrat de Mureș Corneliu Florin Buicu a scris miercuri, 21 aprilie, pe pagina sa de Facebook, câteva sugestii de măsuri considerate prioritare pentru noul ministrul al Sănătății, Ioana Mihăilă.

În opinia vicepreședintelui Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, principala prioritate pe care ar trebui să o aibă noul ministru al Sănătății este gestionarea corectă a crizei sanitară generată de pandemia de COVID-19.

”Avem un nou ministru la Sănătate, doamna doctor Ioana Mihăilă, care promite că va lua măsuri în contextul pandemiei. Cu siguranța măsurile necesare acum sunt: testare extinsă și anchete epidemiologice pe bune pentru oprirea răspândirii virusului COVID-19, facilitarea accesului la vaccin prin înființarea de micro-centre de vaccinare în toate localitățile, implicarea activă a celor peste 11 mii de medici de familie pentru dublarea capacității de vaccinare, finanțarea urgentă cu suma de minimum 1 miliard lei a cheltuielilor pentru secțiile ATI de unde s-au tăiat masiv bani. Dacă doamna ministru nu știe, o rog să citească în afara de bugetul “acțiunilor prioritare” ale Ministerului Sănătății pe 2019, 2020 și Hotărârea Guvernului 171/2020 care a alocat din fondul de rezervă al Guvernului bani suplimentari pentru ATI”, a precizat deputatul Corneliu Florin Buicu.

Totodată, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților a subliniat că ”suplimentarea este necesară pentru medicamente pentru spitalele care nu mai au cu ce să trateze pacienții.”

”Aici o mare problemă este legată de lipsa citostaticelor pentru pacienții oncologici!!!! Sper și îmi doresc ca noul ministru să țină cont de aceste propuneri, chiar dacă vin din partea opoziției!”, a arătat deputatul social-democrat de Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE