Home / Consiliul Judetean Mures / Demersuri pentru un Centru Chirurgical Cardiovascular la Târgu Mureș

Demersuri pentru un Centru Chirurgical Cardiovascular la Târgu Mureș

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 22 aprilie, într-o șediță ordinară de lucru, iniţierea și derularea demersurilor necesare în scopul realizării proiectului „Centru Chirurgical Cardiovascular” de către Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș – unitate sanitară publică de interes județean, pe un teren situat în Târgu Mureş, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, proprietatea publică a Judeţului Mureş, teren aferent Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Clădire nouă, cu trei etaje

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, conducerea Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș a anunțat, printr-o adresă către Consiliul Județean Mureș, că în prezent activitatea de diagnosticare, tratament medical, intervențional și chirurgical al afecțiunilor cardiovasculare la pacienți cu vârste între câteva ore și până la senectute se desfășoară în secții situate la distanță una de cealaltă, care nu permit integrarea optimă a circuitelor intraspitalicești, ”ceea ce creează dificultăți în gestionarea activității curente, din cauza limitărilor fizice ale clădirilor”.

”Se precizează că este imperios necesară construirea unei clădiri noi cu regim de înălțime parter plus trei etaje, alăturată clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, precum și realizarea unei legături între cele două clădiri pentru a putea asigura circuitele și fluxurile necesare cu respectarea prevederilor legale în domeniul sanitar. În același timp, se menționează că realizarea investiției propuse ar putea să se încadreze în proiectele posibil a fi realizate în condițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului 155 din 2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, sens în care au fost făcute demersuri printr-o scrisoarea de intenție în luna august 2020, depusă la Ministerul Fondurilor Europene”, a subliniat președintele Consiliului Județean Mureș.

Dr. Bățagă: ”Cu acest vot, scriem istorie”

Inițiativa a fost salutată și în plenul Consiliului Județean Mureș, de dr. Tiberiu Bățagă, consilier județean din partea PSD.

”Eu vă spun că astăzi, cu acest vot, scriem istorie. Această echipă extraordinară care este coordonată de domnul profesor Suciu Horațiu prin sprijinul pe care îl acordăm astăzi, va reuși în sfârșit să aibă niște condiții absolut decente pentru a-și putea desfășura activitatea”, a afirmat dr. Tiberiu Bățagă.

”Eu cred că ar trebui să mergem mai încolo și pe lângă acest centru să apară încă un centru de chirurgie multidisciplinară de excelență pe anumite zone”, a adăugat consilierul județean social-democrat.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

17 posturi disponibile la Spitalul de Urgență Târgu Mureș: infirmieri, îngrijitoare de curățenie și brancardier!

Distribuie Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.