ULTIMA ORĂ! Centrul Târgu Mureșului, închis parțial circulației auto! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7031 Vizualizări

ULTIMA ORĂ! Centrul Târgu Mureșului, închis parțial circulației auto!

Printr-un comunicat de presă, remis joi 22 aprilie 2021, reprezentanții Primăriei Târgu Mureș anunță că, în urma evaluării rezultatelor chestionarului în care târgumureșenii și-au putut exprima opinia cu privire la pietonalizarea temporară a trei străzi din centrul orașului, au luat decizia ca începând din acest weekend (24-25 aprilie) ca acestea să fie destinate pietonilor într-un anumit interval de timp.

„Începând de sâmbătă, 24 aprilie ora 14.00 – până duminică, 25 aprilie, ora 18.00, circulația rutieră va fi restricționată, în fiecare week-end și de sărbătorile legale, după cum urmează: accesul permis doar riveranilor, de la intersecția 1 Decembrie 1918 (Mureș Mall) cu Piața Trandafirilor până la McDonald’s (sens de mers spre Catedrala Mare); accesul interzis traficului rutier pe zona Piața Trandafirilor – intersecția cu strada Artei (de la McDonald’s) și până la Catedrala Mare; accesul interzis traficului rutier pe strada Bolyai; accesul interzis traficului rutier pe strada Enescu; rugăm participanții la trafic să respecte indicatoarele rutiere”, se arată în comunicat.

Aceeași sursă devoalează rezultatele chestionarului lansat de reprezentanții Primăriei Târgu Mureș. Conform acestor date, 70% dintre respondenți s-au arătat în favoarea pietonalizării străzilor Bolyai, Enesscu și a scuarului din Piața Victoriei nr. 3, mai ales la sfârșit de săptămână. Chestionarul completat de aproape 2.000 de târgumureșeni a fost disponibil până în data de 12 aprilie și a reprezentat o oportunitate pentru locuitori să își exprime punctul de vedere și chiar să ofere sugestii. Astfel, reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș specifică faptul că „locuitorii își doresc, printre altele,  piste de biciclete, bănci, artă stradală, toalete, pub-uri sau buticuri.” 

Scuarul din Piața Victoriei, cel mai important

Un procent de 70% dintre cei care au oferit răspunsuri întrebărilor din chestionar consideră că este important ca scuarul scuarul din Piața Victoriei nr. 3 să fie redat pietonilor, în timp ce jumătate dintre aceștia au o opinie similară pentru strada Bolyai.

„La întrebarea “Cât de importantă este transformarea temporară a spațiilor propuse în  zone pietonale și pentru biciclete a amplasamentelor propuse“, răspunsurile au fost următoarele: 50,1% au declarat că este foarte important ca strada Bolyai să devină spațiu pietonal, iar pentru 60% dintre locuitorii care au răspuns la chestionar, e important ca strada Enescu să devină pietonală și  peste 70% consideră că este important ca scuarul din Piața Victoriei nr. 3 să fie redat pietonilor. Târgumureșenii și-au exprimat părerea și în ceea ce privește soluțiile de amenajare pe care le consideră necesare în cele trei zone pietonale propuse: 67,5% cred că este foarte important să fie protejate  zonele de relaxare/odihnă prin zone tampon față de traficul rutier, iar 62,9% au răspuns că este foarte important ca municipalitatea să creeze spații confortabile pentru odihnă  și socializare”, se notează în sursa menționată. 

Zone smart și rasteluri pentru biciclete

Printre altele, târgumureșenii își mai doresc, conform rezultatelor chestionarului, să beneficieze de zone smart pentru socializare, dar și de resteluri pentru biciclete și de spații publice adaptate la schimbările climatice. Mai mult, „peste 67% dintre cei chestionați au bifat, ca fiind foarte important, utilizarea suprafețelor tactile pentru nevăzători și proiectarea de rampe pentru persoanele cu mobilitate.”

„Din chestionare mai reiasă că: peste 70% susțin ca foarte importantă identificarea soluțiilor fezabile privind adaptarea spațiilor publice la schimbările climatice iar amplasarea rastelelor pentru biciclete este foarte importantă pentru 54,4% dintre târgumureșeni. Jumătate din cei care au răspuns (47,2% foarte important și 16,5% important) au spus ”Da” la sugestia privind crearea de zone smart pentru socializare (acces la internet wifi  și prize pentru curent electric). Peste 67% dintre cei chestionați au bifat, ca fiind foarte important, utilizarea suprafețelor tactile pentru nevăzători și proiectarea de rampe pentru persoanele cu mobilitate. Un procent de 41,1% dintre cei care au răspuns la chestionar susțin că e foarte importantă desființarea completă a parcărilor. Metodologie: Din cei aproape 2000 de târgumureșeni care au răspuns la chestionarul online, 22,7% locuiesc în zona centrală, restul de 64,7% în alte cartiere, iar 12,6% sunt din afara orașului”, se comunică de către reprezentanții Primăriei.

Alex PĂTRAȘCU 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE