ALARMANT! Sute de copii decedați în primele 9 luni ale anului 2020! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 605 Vizualizări

ALARMANT! Sute de copii decedați în primele 9 luni ale anului 2020!

În primele nouă luni ale anului trecut, 825 de copii au murit înainte de a împlini un an: 369 de copii care au venit pe lume în mediul urban și 454 din mediul rural.

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Organizației Salvați Copiii România, ,,anual, România pierde aproximativ 1.200 de copii până într-un an, de cele mai multe ori pentru că maternitățile și secțiile de terapie neonatală sunt dotate cu aparatură veche, depășită în performanță și insuficientă”.

,,În acest moment, 21 de unități medicale din 13 județe au nevoie de 130 de echipamente și aparatură medicală, în valoare totală de aproape 1.500.000 de euro”, au precizat reprezentanții Organizației Salvați Copiii România.

În acest sens, Organizația Salvați Copiii România dă startul campaniei ,,Prima aniversare”, pentru ca viețile copiilor născuți prematur să nu fie pierdute din cauza lipsei de aparatură medicală performantă. 

,,În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru  Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în București, la Maternitatea Bucur, în județul Mehedinți la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin și în Tulcea, la Spitalul Județean de Urgență Tulcea”, au transmis reprezentanții Organizației Salvați Copiii România.

În prima parte a anului 2021, va fi intensificată dotarea a 20 de unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro. Investiția în maternități și secții de terapie intensivă neonatală este vitală, pentru ca minutul de aur al unui nou-născut să nu fie ratat, iar viața lui să fie salvată.

,,Împreună, schimbăm povestea nou-născuților prematur sau cu patologii complexe care, din cauze de multe ori prevenibile, nu pot lupta pentru viața lor și mor înainte de a împlini un an. Un SMS la 8844, cod SALVEZ, cu o donație lunară de 2 euro, transformă drama unei familii în Prima aniversare”, este mesajul reprezentanților Organizației Salvați Copiii România.

Pentru mai multe informații, se poate contacta coordonatorul programului, Ștefania Mircea la adresa stefania.mircea@salvaticopiii.ro sau la numărul de telefon: 0745-375.148.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE