Home / Administratie / Instituție desființată de Consiliul Local Târgu Mureș

Instituție desființată de Consiliul Local Târgu Mureș

Printr-un comunicat de presă remis de către reprezentanții Primăriei Târgu Mureș joi, 22 aprilie, se precizează că în ședința ordinară a Consiliului Local din aceeași zi s-a luat decizia desființării Universității Cultural-Științifice (UCS) din Târgu Mureș.

„În ultimii 5 ani, bugetul alocat UCS s-a dublat, de la 330.000 de lei în 2016 la 668.000 de lei în 2020, deși activitatea didactică s-a restrâns, numărul cursanților s-a redus semnificativ iar veniturile proprii ale Universității Cultural Științifice au fost insignifiante. Bunurile Universității vor fi valorificate prin redirecționarea acestora către unitățile de învățământ cu un profil similar cu cel al specialităților, venind în ajutorul liceelor de profil tehnologic în funcție de nevoile și necesitățile acestora. Un inventar efectuat la sfârșitul anului trecut a stabilit că la sediul instituției se găsesc mijloace fixe în valoare de 390.796,92 lei și obiecte de inventar în folosință în valoare de 245.962,21 lei, aflate în stare normală de utilizare și funcționare. Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș de joi se întemeiază pe prevederile articolului 250 din Codul civil, potrivit căruia ”Persoanele juridice înființate de către autoritățile publice centrale sau locale, nesupuse dizolvării, pot fi desființate prin hotărârea organului care le-a înființat”, se explică în comunicatul amintit.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dora Optics, tratamente și soluții de top în domeniul oftalmologic

Dora Optics este o companie de servicii integrate de optică și oftalmologie. Înființată în anul …