Home / Cultură / VIDEO: La mulți ani dragă carte, drag autor și drag bibliotecar!
Ion Mureșan, Al. Cistelecan și Virgil Todeasa (Bookfest Tg. Mureș, 05.05.2015)

VIDEO: La mulți ani dragă carte, drag autor și drag bibliotecar!

Ziua de 23 aprilie marchează în întreaga lume o frumoasă sărbătoare dedicată cărții, acestui obiect de căpătâi al existenței noastre frumoase.  

„Cartea este o aventură minunată: în trecut şi în viitor” Jokai Mor

„Cărţile sunt prietenii cei mai liniştiţi şi constanţi, consilierii cei mai accesibili şi înţelepţi şi profesorii cu cea mai multă răbdare” – Charles W. Eliot

„Cartea bună e ca şi o conversaţie cu un om deştept” – Lev Tolstoi

Sunt doar câteva din cuvintele frumoase dedicate cărții la care ne alăturăm și noi cu un mic gând dedicat slujitorilor ei dragi. Așadar, azi, 23 aprilie marcăm „Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor”, mai pe scurt  „Ziua Internațională a Cărții”, inițiativă UNESCO  menită promovării lecturii, publicării și nu în ultimul rând drepturilor de autor.

În România, ziua de 23 aprilie are o dublă semnificație, azi fiind marcată la nivel național și „Ziua Bibliotecarului” începând cu anul 2005.

Dacă tot vorbim de carte, m-am oprit asupra unui moment extrem de plăcut prilejuit de întâlnirea cu doi dintre frumoșii slujitori ai cărții, undeva în vara anului 2015, la Salonul de Carte Bookfest de la Tîrgu Mureș.

Ion Mureșan și Al. Cistelecan

Sâmbătă, 5 iunie 2015, în foaierul Teatrului Național din Tîrgu Mureș au răspuns prezent invitației lansate de Editura Școala Ardeleană trei oameni frumoși dedicați în totalitate cărții, Al. Cistelecan, Ion Mureșan și Virgil Todeasa care și-au lansat volumele  „Ardelencele” (Al. Cistelecan), „Pahar” (Ion Mureşan) și „Mecanicul cerului” (Virgil Todeasă).

A fost o după amiază pe cinste, pe lângă discuțiile savuroase despre carte, cărți și nu numai, cei prezenți au fost binecuvântați cu un moment mai mult decât special, „Poemul alcoolicilor” recitat chiar de autor, poetul Ion Mureșan.

„Vai, săracii, vai, săracii alcoolici,
cum nu le spune lor nimeni o vorbă bună!….”

…dar mai bine să-l lăsăm pe autor să ne delecteze cu acest minunat poem.

Oamenii cărții, la fel ca și opera lor, rămân mereu acolo undeva într-un sertar al gândului, în biblioteca noastră dragă care o purtăm mereu. Tot acolo îi regăsim și pe ceilalți sjlujitori ai cărții, bibliotecarii, fără munca lor  am fi poate mai săraci  și mai împovărați cu griji, stres și tristețe.

La mulți ani dragă carte, drag autor și drag bibliotecar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț începere proiect Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale din orașul Luduș

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share