Home / Reghin / FOTO, VIDEO: „Târgul produselor locale”, deschis în Parcul Central din Reghin

FOTO, VIDEO: „Târgul produselor locale”, deschis în Parcul Central din Reghin

Distribuie

Primăria Reghin și-a respectat promisiunea de a organiza în Parcul Central un târg care să reunească producătorii și meșteșugarii locali în această perioadă premergătoare Sfintelor Paști. Așa se face că vineri, 23 aprilie a avut loc deschiderea primei ediții a „Târgului produselor locale” care va putea fi vizitat până pe data de 2 mai.

Târgul este deschis până pe data de 2 mai

Expozanți frumoși, produse de calitate

Profitând de vremea frumoasă, am dat o tură prin târg cum se spune și am (re)descoperit oameni și produse de calitate, esența acestor târguri până la urmă.

„Laser Cuties”, simpaticul brand meșterit de Elena și Cristi Baciu

Primul stand vizitat a fost „Laser Cuties”, simpaticul brand meșterit de Elena și Cristi Baciu. Cu ajutorul unui utilaj care taie și gravează prin intermediul  laserului, cei doi meșteresc lucruri foarte frumoase. Îi puteți descoperii pe pagina de Facebook (LASER Cuties) sau pe www.lasercuties.ro.

Standul „Adina, Gustul copilăriei”

După ce am dat o privire pe la standul lui Florin Petrișor cu produse de artizanat din lemn, am poposit la un stand cu un gust foarte plăcut, cel al Laboratorului de cofetărie „Adina, Gustul copilăriei”. Găsiți aici inclusiv prăjituri de casă, numai bune pentru această perioadă premergătoare Sfintelor Paști.

Am poposit  apoi la un stand și mai dulce, cel al stupinei familiei Kriszan din Roteni, cu un bogat sortiment de produse având la bază mierea.

Meșterii populari, la loc de cinste

Din cadrul târgului nu puteau lipsi meșterii populari, creatoii de frumos cum mai sunt ei numiți. Printre aceștia se numără și Gheorghe Pascu din Breaza, cu ale sale produse autentice, cojoace, căciuli, pieptare, toate lucrate manual.

Gheorghe Pascu, meșter popular din Breaza

Costumele populare adevărate, lucrate manual, le putem găsi atât la standul Mariei Herenean din Idicel Sat cât și la standul Mariei German.

Printre meșterii populari prezenți  îi mai amintesc  pe Lucreția Cătană și Viorica Hărlan din Reghin, și nu în ultimul rând Maria Kulcsar din Maiorești cu a sa inedita metodă de ornare cu mărgele a ouălor de Paști

Prin târg l-am găsit pe Adrian Burian cu ale sale jucării din lemn, ecologice și extrem de frumoase.

Grijă pentru sănătate și frumusețe

Un loc în cadrul târgului din centrul Reghinului este dedicat celor cu produse naturale destinate înfrumusețării, printre aceștia numărându-se și reprezentanții Pur HerBet.

Ingrediente naturale și 0 chimicale, mirosuri divine, cosmetice bio, stil de viață fără chimicale, piele fericită, extracte prețioase, îngrijire delicată pentru afecțiuni ale pielii, produse 100% naturale, produse notificate pe CPNP, cosmetică bio, sau  mai pe scurt Pur HerBet.

În accelași contex al grijii față de sănătate și frumusețe se înscrie și standul familiei Rὁzsa din Chendu cu produse având ca și materie primă lavanda.

Tot natural 100% dar în materie de dulciuri  și  siropuri este și standul Bellis Sweets. Dacă îți plac dulciurile, dar eviți consumul de zahăr, Bellis Sweets este alegerea cea mai potrivită.

Prin târg am dat și de standul Bell᾿s Art, încărcat cu lucruri frumoase făurite de Izabella Gyarmati, iar în imediata apropiere, un stand plin de arome îmbietoare reunite sub brandul ”Cseh tanya”. Dulcețuri, siropuri, chiar și un vin de coacăze poți găsi din belșug aici.

Nu trebuie omisă Daniela Istrate din Suseni, cu ale sale minunate jucării croșetate pe care le puteți descoperii sub brandul „by Diana Istrate”.

„Dar cu dor” și „Meșterit de codru”, nelipsite din oferta târgului

Ultimele dar nu cele din urmă sunt veteranele acestor evenimente, Alexandrina Biriș – „Dar cu dor”, Codruța Romanța – „Meșterit de codru” și Adelina Tavirlău – „Cu drag”, care vă așteaptă cu același stand plin de căldură și frumos încă de la intrarea în târg, dinspre partea cu iepurașul, mascota neoficială a târgului din Parcul Central din Reghin.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.