Achiziție Sandoz, în atenția Consiliului Concurenței Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 492 Vizualizări

Achiziție Sandoz, în atenția Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin Sandoz AG intenţionează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, luni, Agerpres.
Sandoz AG Elveţia este membră a Grupului Novartis şi desfăşoară activităţi în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.
GSK este o companie farmaceutică internaţională, cu sediul în Marea Britanie, listată la bursa din Londra, cu o listare secundară la bursa din New York, şi este activă în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.
În România, cele două grupuri sunt active în domeniul comercializării de produse farmaceutice.
Potrivit sursei citate, activitatea de comercializare ce urmează a fi preluată de către Sandoz AG include mărcile Zinnat, Zinacef şi Fortum.
În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei nr. 21/1996, această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă precizează că va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE