Anunț privind înscrierile la creșele din Târgu Mureș pentru anul școlar 2021-2022 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2250 Vizualizări

Anunț privind înscrierile la creșele din Târgu Mureș pentru anul școlar 2021-2022

Înscrierile la creșele din Târgu Mureș pentru anul școlar 2021-2022, se desfășoară în trei etape.

Informațiile necesare se afișează la fiecare creșă și la Serviciul Public Administrația Creșelor, se postează  pe site-ul Municipiului Târgu Mureș precum și pe rețelele de socializare, iar în  perioada 1-15 mai 2021 informațiile privind înscrierea vor fi aduse la cunoștința celor interesați  și prin intermediul presei.

ETAPA I: DEPUNEREA CERERILOR DE ÎNSCRIERE
Perioada: 17-31 mai 2021

În ETAPA I se vor trimite / depune  doar cele două documente completate: CERERE și CONSIMȚĂMÂNT
Pentru aplicarea măsurilor stabilite privind  limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, înscrierile la creșe se vor face online. În cazuri excepționale, acceptăm și cererile depuse personal de către părinți / reprezentanții legali.

Cererea de înscriere, respectiv consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal completat de ambii părinți (anexă la cerere) se găsesc și se pot descărca de pe  site-ul Municipiului Târgu Mureș, secțiunea „Servicii online – Acte necesare și formulare tipizate – Serviciul Public Administrația Creșelor” sau la sediul Administrației Creșelor ( str. Muncii Nr.14 ).

După completare, cererea de înscriere și consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal se trimit la adresa de e-mail: inscrieri.crese@tirgumures.ro ,  cu precizarea creșei la care se dorește înscrierea (CREȘA nr. 1 – str. Hunedoara nr.29; CREȘA nr. 2 – str. Lămâiței nr.18; CREȘA  nr. 3 – str. Gheorghe Marinescu nr. 9; CREȘA nr. 4 – str. Plaiului; CREȘA nr. 5 – str. Muncii nr. 14; CREȘA nr. 6 – Str. Remetea nr. 35).

Cererile trimise / depuse  vor primi răspuns cu numărul de înregistrare aferent.

ETAPA a II-a: DEPUNEREA DOSARELOR CU TOATE ACTELE JUSTIFICATIVE
Perioada: 2-18 iunie 2021

Actele justificative pentru dosarul de înscriere se vor depune personal de către părinți / reprezentanți legali la sediul creșei unde se dorește înscrierea (nu online) pentru a putea  fi verificate și explicate deficiențele constatate.  Dosarul se respinge în cazul în care este incomplet sau  actele nu corespund cerințelor.

În urma discuțiilor purtate cu părinții / reprezentanții legali  pentru clarificarea neregulilor constatate dosarul de înscriere va fi  refăcut conform reglementărilor în vigoare pentru ca să poată fi înregistrat.

Actele necesare la dosarul de înscriere :

a) copie de pe certificatul de naștere al copilului;
b) copie de pe actele de identitate ale părinților / reprezentanților legali din care să reiasă domiciliul pe raza Municipiului Târgu Mureș;
c) copie după  certificatele de naștere ale fraților minori și, după caz, copia hotărârii / sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare a minorului;
d) adeverința de venituri pentru fiecare dintre părinți / reprezentanți legali, adeverință care să cuprindă venitul brut al părintelui pe ultimele 6 luni, anterioare înscrierii (noiembrie-aprilie);
e) adeverință cu indemnizația de creștere a copilului și cu alocația copilului/copiilor (care nu va fi punctată  la evaluare, dar va fi luată în considerare  pentru stabilirea cuantumului costului mediului lunar de întreținere);
f) adeverință de la locul de muncă al părintelui care se află în concediul pentru creșterea copilului în care se va specifica data încetării suspendării contractului de muncă;
g) în cazuri excepționale, când unul dintre părinți nu poate dovedi cu acte venitul realizat, acesta va depune, după caz:

– declarație autentificată la notar (în acest caz, la evaluarea dosarului acesta nu va primi puncte, dar va fi luată în considerare  pentru stabilirea cuantumului costului mediului lunar de întreținere),  în cadrul căreia va specifica faptul că nu poate prezenta adeverință de venit, dar este de acord cu plata maximă a contribuției la creșă, conform legii (în funcție de numărul de copii);
– adeverință de la locul de muncă, din care să reiasă caracterul confidențial al acestuia, dar și faptul că este mai mare decât plafonul prevăzut de legislația în vigoare.

h) adeverință de la unitatea de învățământ frecventată de unul dintre părinți la forma de zi (în  cazul în care acesta nu lucrează);
i) sentință de divorț/copie certificat deces al unuia dintre părinți (dacă este cazul);
j) sentința de încredințare a minorului (dacă este cazul);
k) sentință prin care se deleagă exercitarea autorității părintești pe perioadă determinată (dacă este cazul);
l) anchetă socială însoțită de planul de servicii (în cazurile medico-sociale);
m) dosar plic.

Părinții / reprezentanții legali vor depune actele sus menționate într-un dosar plic și vor completa opis-ul (ce se poate descărca și de pe site-ul Municipiului Târgu Mureș), unde vor bifa actele pe care le conține dosarul.

Pe dosar vor completa:

– numele / prenumele copilului;

– ziua, luna și anul nașterii;

– numărul de telefon (mama, tata / reprezentanți legali);

-adresa de email la care poate fi contactat părintele / reprezentantul legal;

După îndeplinirea cerințelor, dosarul va primi un număr de înregistrare la data depunerii.

ETAPA a III-a: Afișarea rezultatelor
Perioada: 23 – 30 iunie 2021

Punctajul stabilit și acordat fiecărui dosar în baza actelor depuse poate fi contestat în termen de două zile lucrătoare de la data afișării listelor ( 24 – 25 iunie ).

Contestațiile vor fi analizate de Comisia de soluționare a contestațiilor, în termen de două zile lucrătoare de la data expirării perioadei de depunere a contestațiilor ( 28 – 29 iunie );

După expirarea perioadei de soluționare a contestațiilor, directorul Administrației Creșelor va aproba LISTA COPIILOR ADMIȘI în anul școlar 2021-2022, pentru cele 6 creșe din Municipiul Târgu Mureș ( 30 iunie ).

Pentru informații suplimentare legate de înscriere, putem fi contactați  de luni până vineri, între orele 8-14, la următoarele numere de telefon:

· CREȘA nr. 1, str. Hunedoara nr.29    –  telefon : 0265.253.356

· CREȘA nr.  2, str. Lămâiței nr.18 – telefon : 0265.269.344

· CREȘA  nr. 3, str. Gheorghe Marinescu nr. 9 –  telefon : 0265.215.383

· CREȘA nr. 4, str. Plaiului – telefon : 0265.226.737

· CREȘA nr. 5, str. Muncii nr. 14 – telefon : 0265.254.752.

· CREȘA nr. 6, Str. Remetea nr. 35 – telefon : 0365.882.027

· SERVICIUL PUBLIC ADMINISTRAȚIA CREȘELOR, str. Muncii nr.14 – telefon : 0265.245.752

(www.tirgumures.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE