Exponatul lunii la Muzeul UMFST Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Exponatul lunii la Muzeul UMFST Târgu Mureș

Începând cu luna aprilie, Muzeul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș vine în întâmpinarea vizitatorilor cu „Exponatul lunii”, un demers prin care se dorește promovarea obiectelor din colecția muzeului în concordanță cu evenimentele lunii respective.

”În contextul în care în perioada 24 – 30 aprilie 2021 marcăm Săptămâna Mondială a Imunizării, primul exponat pe care dorim să vi-l prezentăm este un certificat de vaccinare, eliberat la Sibiu în anul 1846, parte din colecția alcătuită și îngrijită de Facultatea de Farmacie a Universității. Certificatul atestă vaccinarea împotriva variolei (vărsatul negru), una dintre cele mai devastatoare și letale boli, eradicată abia în anul 1978. Este, de altfel, primul vaccin folosit pentru combaterea unei boli contagioase”, se precizează pe Blogul UMFST.

Potrivit aceleiași surse, muzeul se află în incinta Cetății Medievale din Târgu Mureș, în Clădirea Manutanței, etajul 1, și poate fi vizitat de către public vinerea, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

”Voluntarii, studenți la programul de studii Istorie, vor ghida vizitatorii și le vor prezenta zonele expoziționale”, se arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE