Home / Comunicate / Recolamp susține un mediu curat în Târgu Mureș

Recolamp susține un mediu curat în Târgu Mureș

Distribuie

În perioada 27 martie – 24 aprilie 2021, Asociația Recolamp și RO Ecologic Recycling, împreună cu Primăria Municipiului Târgu Mureș au organizat o amplă campanie de colectare a deșeurilor din echipamente electrice și electronice, sub sloganul „Pentru un mediu curat”.

Mobilizarea locuitorilor din Târgu Mureș a fost exemplară! În cele 5 săptămâni de campanie, 45 tone de echipamente au fost colectate pentru a fi reciclate în cele 29 de puncte de colectare special amenajate pentru această acțiune. Cetățenii au avut la dispoziție și un serviciu de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase sau cu greutate mai mare de 50 de kg, 5 tone din cantitatea totală colectată provenind din această sursă. Solidaritatea și mobilizarea populației sunt premise importante care contribuie nu doar la îndeplinirea obiectivelor de reciclare la nivel național, dar și la un mediu înconjurător mai curat și un viitor mai verde.

Asociația Recolamp este cunoscută ca unul dintre cei mai vechi susținători ai reciclării deșeurilor din echipamente de iluminat din România, cu campanii naționale dedicate responsabilizării publicului larg pentru un viitor mai verde. Asociația își va continua misiunea de a face din reciclare un obicei, prin campanii, acțiuni de responsabilizare și dezvoltarea infrastructurii.

Cu ajutorul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, se vor mai organiza astfel de acțiuni și în a doua jumătate a acestui an. Târgumureșenii sunt așteptați să colecteze și în continuare deșeurile din echipamente electrice și electronice (televizoare, calculatoare, frigidere, aragazuri, mașini de spălat, aspiratoare, fiare de călcat, corpuri de iluminat, becuri economice, neoane, becuri și tuburi cu LED, baterii și acumulatori).

Pentru a afla mai multe detalii despre punctele de colectare selectivă, tipurile de deșeuri colectate, procesul de reciclare și ce alte campanii organizează Recolamp periodic, este disponibilă pentru descărcare aplicația ColțVerde în App Store și Google Play.

Adu-l ars la Recolamp!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.