Home / Slider / Ecologizare după model german la Târgu Mureș

Ecologizare după model german la Târgu Mureș

Distribuie

Dimineața zilei de 17 aprilie 2021 a fost cadrul perfect pentru o acțiune civică de impact – tinerii târgumureșeni și-au propus să demonstreze că municipiul nostru poate deveni prieten cu mediul.

Astfel, voluntarii Gutenberg Târgu Mureș – Organizația tinerilor vorbitori de limba germană și Leo Club Ursa Major, cea mai nouă inițiativă caritabilă din oraș, au colaborat pentru coordonarea unei acțiuni de ecologizare. Ideea a pornit din dorința de a promova spiritul civic și lucrul în echipă în rândul liceenilor și studenților.

Spirit civic, impresii pozitive

Inspirați de autoritățile germane, pentru care ecologia este o prioritate, organizatorii au identificat zonele problematice ale orașului (Malul Mureșului și liziera pădurii din vecinătatea cartierului Belvedere), căutând soluții aplicabile în contextul pandemiei.

Concret, evenimentul s-a adresat târgumureșenilor dornici de a fi schimbarea pe care își doresc să o vadă în lume. Asociațiile au pus la dispoziția participanților mănuși de unică folosință și saci de gunoi, urmând ca publicul să contribuie cu buna dispoziție și implicarea necesare unei acțiuni reușite. Întrucât cantitatea de deșeuri colectate a depășit așteptările organizatorilor, sprijinul SC Sylevy Salubriserv SRL a fost decisiv.

”Ne bucurăm de colaborarea cu Salubriserv, sacii de gunoi și autospeciala de care am beneficiat prin intermediul sponsorizării ne-au ajutat semnificativ în desfășurarea evenimentului”, a declarat Orlando Ardelean, președintele Gutenberg Târgu Mureș.

Impresiile pozitive nu au ezitat să curgă după finalizarea proiectului, iar cuvintele voluntarilor Leo Club și Gutenberg Târgu Mureș nu pot decât să confirme succesul proiectului.

„«Rettet die Erde!» îmi demonstrează că era digitalizării nu a disipat valorile autentice, că tinerii au un spirit civic latent, pe care îl pot activa prin voluntariat. Ne bucurăm să lucrăm împreună pentru a amplifica vocea mediului, iar receptivitatea publicului ne surprinde. Vă așteptăm cu drag în echipă!”, a transmis Diana Găbureac, liderul Leo Club.

„Activitatea de ecologizare a fost o bună oportunitate de a fi productivi și de a ajuta mediul. Mă bucur că am reușit, ca și colectiv, să facem un bine comunității și să socializăm în limita restricțiilor. Experiența a fost tare plăcută”, a mărturisitAlexandra Mureșan, voluntară Gutenberg

„Evenimentul «Rettet die Erde!» a fost una dintre cele mai frumoase experiențe, deoarece am colaborat cu voluntarii de la «Gutenberg», astfel întâlnind oameni noi într-un cerc social constructiv. Mi-a plăcut foarte mult nu doar prilejul de a lucra împreună cu alți voluntari și participanți, ci și faptul că am contribuit la bunăstarea orășelului nostru plin de colțuri de natură”, a spus Andrada Teuca, voluntară Leo Club.

„Pentru mine, evenimentul organizat de asociația Gutenberg a însemnat mai mult decât ecologizarea orașului Târgu-Mureș. Am avut oportunitatea de a mă întâlni cu oameni deosebiți, vrednici de o schimbare în ceea ce privește atât cadrul ecologic, cât și vizual al mediului urban. Mă bucur că am avut șansa să particip și încurajez cetățenii să preia inițiativa în astfel de campanii cu scopul asigurării unui mediu natural salubru”, a declarat Amalia Adam, voluntară Gutenberg.

„Ne-am bucurat că am putut contribui la curățarea mediului. A fost un proiect plin de succes deoarece am reușit să mobilizăm atât voluntarii noștri, cât și persoane doritoare să ajute, în această activitate de ecologizare, iar în final satisfacțiile au fost pe măsură”, a transmis Aura Anca-Suciu, voluntară Leo Club.

Considerând evenimentul „Rettet die Erde!” o adevărată reușită, cele două asociații promit și alte acțiuni de impact în viitorul apropiat. Astfel, putem spera la o extindere a comunității de tineri voluntari în municipiul Târgu Mureș.

Nadia G.A. BURCEA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.