VIDEO: „Ziua Urbei”, sărbătorită la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 216 Vizualizări

VIDEO: „Ziua Urbei”, sărbătorită la Târgu Mureș

Joi, 29 aprilie, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a depus o coroană de flori la statuia Principelui Transilvaniei Bethlen Gabor situată în centrul orașului. Evenimentul a fost inițiat ca urmare a împlinirii a 405 ani de când Târgu Mureșul a fost ridicat la rangul de Oraș Liber Regesc.

Conform Hotărârii Consiliului Local 293/2017 în data de 29 aprilie, sărbătorim la Târgu Mureș ”Ziua Urbei”. Într-o declarație de presă, edilul-șef al târgumureșenilor a subliniat faptul că datoria conducerii actuale este de a ridica orașul la un rang mai înalt, atât din punct de vedere economic și social, cât și cultural. 

„Astăzi aniversăm 405 ani de când Orașul Târgu Mureș a primit drepturile de Oraș Liber Regal care a conferit nu doar niște privilegii, dar și posibilitatea de a se dezvolta și de a deveni un real centru urban din Transilvania. S-a înscris în rândul orașelor mari și astăzi avem șansa și datoria de a ridica Târgu Mureșul printre primele orașe din Transilvania, pentru a deveni printre cele mai importante urbe, atât economic cât și social, cultural și evident în viața sportivă. Acesta este mesajul nostru pentru ziua de astăzi”, a declarat Soós Zoltán.

Târgu Mureș, între trecut și viitor

Printr-un comunicat de presă remis de reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș ca urmare a depunerii de coroană la statuia lui Bethlen Gábor, se aduce la cunoștință faptul că astăzi, la fel ca și în trecut, municipiul se află la „răscrucea unor rute comerciale importante. Astăzi e la fel, doar că trebuie să şi profităm de acest atu al nostru.”

„Bethlen Gábor i-a acordat oraşului nostru titlul de „oraş liber regesc”, ceea ce a atras după sine dezvoltarea economică şi intelectuală a Târgu Mureșului. Oraşul se afla încă de atunci la răscrucea unor rute comerciale importante. Astăzi e la fel, doar că trebuie să şi profităm de acest atu al nostru. Avem de învăţat şi astăzi de la Bethlen Gábor. Ştim că în 1613, când a fost ales principe al Transilvaniei, a moştenit de la predecesorul său o ţară secătuită. Dar a pus-o la punct. Direcțiile de politică economică și introducerea  sistemului de impozitare au definit dezvoltarea regiunii și a orașului nostru. Această moștenire trebuie gestionată responsabil și conștient. Aceasta este sarcina şi menirea noastră astăzi. Nu este de ajuns doar să ne înclinăm în faţa măreţiei lui Bethlen Gábor, trebuie să-i urmăm exemplul”, se arată în comunicat.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE