Acțiuni de suflet în Postul Mare Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

Acțiuni de suflet în Postul Mare

Perioada Postului Mare prilejuiește frumoase momente de suflet pentru sprijinirea celor nevoiași. Printre protagoniștii unor astfel de acțiuni se numără și reprezentanți ai protopopiatului Târnăveni, care au întins o mână celor din cadrul Așezământului de la Valea Plopului, județul Prahova.

„Postul Mare este o perioadă rânduită de Biserică pentru ca fiecare creștin să își primenească sufletul pentru a întâmpina marea sărbătoare a Învierii Domnului. În acest răstimp, se cuvine să înmulțim rugăciunea și fapta cea bună, să ne înfrânăm pornirile păcătoase și să ne curățim sufletele. Însuflețiți de îndemnul profetului Isaia: „Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăpostește în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l” (58, 7), în parohiile Târnăveni I și Bobohalma a fost organizată o colectă pentru sprijinirea Așezământului de la Valea Plopului, aflat în grija părintelui Nicolae Tănase, constând în alimente, haine pentru copii și sume de bani. Acestea au fost însoțite de un grup de pelerini care au poposit în data de 15 aprilie la acest Centru social”, a precizat părintele protopop Sergiu Dumitru, citat de www. reintregirea.ro.

Sprijin pentru spitalul din Târnăveni

În același context se înscrie și acțiunea desfășurată de Grupul de rugăciune „Serafimii” în beneficiul Secției de Pediatrie a Spitalului municipal „Gheorghe Marinescu” din Târnăveni. „În data de 22 aprilie, Grupul de rugăciune „Serafimii” a ajutat Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal „Gheorghe Marinescu” din Târnăveni cu scutece, produse de igienă personală, prosoape de baie, lenjerii de pat, încălzitoare pentru biberoane, glucometru etc. Toate acestea au fost realizate cu multă dragoste, cu gândul de a aduce un strop de bucurie în inima aproapelui și de a împlini măcar o fărâmă din îndemnul Sfântului Apostul Iacov care zice: „Credința fără fapte este moartă” (2, 17)”, a spus părintele protopop Sergiu Dumitru.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE