Home / Religie / Moment de bucurie pentru parohiile din Târnăveni și Delenii

Moment de bucurie pentru parohiile din Târnăveni și Delenii

Distribuie

Biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni a găzduit joi, 22 aprilie, festivitatea de premierea celor trei centre catehetice din cuprinsul protopopiatului Târnăveni  care au participat la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”. Evenimentul,  organizat la inițiativa părintelui protopop Sergiu-Mihail Dumitru,  s-a bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Potrivit www.reintregirea.ro tinerii, coordonatorii și colaboratorii au fost răsplătiți pentru munca depusă în cadrul concursului cu diplome de participare și cărți de rugăciune.

În cadrul concursului au fost înscrise trei miniproiecte, derulate exclusiv de către copii și tineri ce provin din grupele de cateheză ale parohiilor Târnăveni II, Târnăveni III și Delenii.

Proiectul parohiei Târnăveni II  a fost  coordonat de părintele Alin Iernuțan, derulat în colaborare cu Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Târnăveni și Școala Gimnazială „Traian” din Târnăveni (dir. prof. Mihaela Istrate, prof. Maria Iernuțan, prof. Daniela Lupean). De asemenea, parohia Târnăveni III a participat cu un proiect  coordonat de părintele Ionel Pintilie, în colaborare cu Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Târnăveni (dir. prof. Mihaela Istrate, dir. adj. prof. Sanda Ghira, prof. Gențiana Pintilie) , iar în ce privește parohia Delenii, proiectul a fost coordonat de părintele Silviu Jimborean, în colaborare cu Școala Gimnazială din Băgaciu (dir. prof. Melania Roman și prof. Camelia Madac).

„Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei Vecerniei, după care a fost înălțată o rugăciune de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binecuvântarea pe care a pogorât-o asupra concurenților de a duce la bun sfârșit toate activitățile propuse, dar mai ales pentru darul cel mai important pe care aceștia l-au primit – legarea unor relații de prietenie cu  tineri români din diaspora, care au aceleași preocupări și interese: dragostea față de Dumnezeu și față de biserica strămoșească. Cu acest prilej, părintele protopop a adresat un îndemn tinerilor, acela „de a fi mărturisitori într-o lume desacralizată și în continuă depărtare de Dumnezeu, la fel ca Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a precizat părintele Silviu Jimborean din cadrul parohiei Delenii citat de www.reintregirea.ro.

(Redacția)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Asociația GIO, plăcinte din 40 de kilograme de făină pentru credincioși

Distribuie Catedrala Mare din Târgu Mureș a găzduit duminică, 24 martie, proiectul „O prăjitură pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.