Moment de bucurie pentru parohiile din Târnăveni și Delenii Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 496 Vizualizări

Moment de bucurie pentru parohiile din Târnăveni și Delenii

Biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni a găzduit joi, 22 aprilie, festivitatea de premierea celor trei centre catehetice din cuprinsul protopopiatului Târnăveni  care au participat la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”. Evenimentul,  organizat la inițiativa părintelui protopop Sergiu-Mihail Dumitru,  s-a bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Potrivit www.reintregirea.ro tinerii, coordonatorii și colaboratorii au fost răsplătiți pentru munca depusă în cadrul concursului cu diplome de participare și cărți de rugăciune.

În cadrul concursului au fost înscrise trei miniproiecte, derulate exclusiv de către copii și tineri ce provin din grupele de cateheză ale parohiilor Târnăveni II, Târnăveni III și Delenii.

Proiectul parohiei Târnăveni II  a fost  coordonat de părintele Alin Iernuțan, derulat în colaborare cu Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Târnăveni și Școala Gimnazială „Traian” din Târnăveni (dir. prof. Mihaela Istrate, prof. Maria Iernuțan, prof. Daniela Lupean). De asemenea, parohia Târnăveni III a participat cu un proiect  coordonat de părintele Ionel Pintilie, în colaborare cu Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Târnăveni (dir. prof. Mihaela Istrate, dir. adj. prof. Sanda Ghira, prof. Gențiana Pintilie) , iar în ce privește parohia Delenii, proiectul a fost coordonat de părintele Silviu Jimborean, în colaborare cu Școala Gimnazială din Băgaciu (dir. prof. Melania Roman și prof. Camelia Madac).

„Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei Vecerniei, după care a fost înălțată o rugăciune de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binecuvântarea pe care a pogorât-o asupra concurenților de a duce la bun sfârșit toate activitățile propuse, dar mai ales pentru darul cel mai important pe care aceștia l-au primit – legarea unor relații de prietenie cu  tineri români din diaspora, care au aceleași preocupări și interese: dragostea față de Dumnezeu și față de biserica strămoșească. Cu acest prilej, părintele protopop a adresat un îndemn tinerilor, acela „de a fi mărturisitori într-o lume desacralizată și în continuă depărtare de Dumnezeu, la fel ca Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a precizat părintele Silviu Jimborean din cadrul parohiei Delenii citat de www.reintregirea.ro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE