Home / Social / „Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi!“

„Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi!“

Distribuie

E.ON le propune clienților să acționeze ecologic prin acțiuni simple de protejare a mediului. Clienții sunt încurajați să își activeze conturile E.ON Myline unde pot opta pentru factura electronică, reducând astfel consumul de hârtie. Cei care își activează conturile în perioada 22 aprilie -21 mai sunt înscriși în tombola cu premii zilnice. Pentru fiecare cont activat, E.ON va planta un copac.

”Schimbarea unui bec clasic cu unul ecologic, mersul cu bicicleta, folosirea sacoșei reutilizabile pentru cumpărături, reciclarea selectivă, folosirea prizelor inteligente, timp petrecut în natură, utilizarea hârtiei reciclate, renunțarea la sticla de plastic sau scoaterea din priză a laptopului când bateria este încărcată sunt doar câteva dintre acțiunile pe care fiecare dintre noi le putem face, în fiecare zi, pentru un stil de viață cu impact pozitiv asupra Planetei. Cu ocazia Zilei Pământului, E.ON îi încurajează pe clienți să își deschidă conturi E.ON Myline, un gest mic, dar important ca semnificație, fiecare dintre ei contribuind astfel la reducerea consumului de hârtie prin activarea facturii electronice. Clienții care își fac un cont E.ON Myline în perioada 22 aprilie-21 mai pot fi recompensați cu carduri cadou eMAG si Decathlon, abonamente anuale National Geographic și National Traveler sau zile gratuite de energie”, a transmis Departamentul de comunicare al E.ON.


În plus, pentru fiecare cont E.ON Myline activat în această perioadă compania va planta un copac. Acțiunea de împădurire va avea loc pe o suprafață de patru hectare de teren degradat de lângă Sighișoara.

Alegerea terenului de la Sighișoara nu este întâmplătoare: în apropiere trece Via Transilvanica, traseul turistic ce străbate România pe o lungime de 1.400 de kilometri. E.ON a contribuit alături de clienții săi care și-au activat factura electronică la amenajarea a 200 kilometri din traseu.

„Invităm românii să sărbătorească alături de noi Ziua Pământului. Le propunem 30 de zile de gesturi mici, care se pot aduna într-un bine mai mare pentru Planetă. La această suită de acțiuni am vrut să adăugăm opțiunea de a deveni digitali pe platforma E.ON Myline pentru a demonstra cât de simplu este să contribuim fiecare dintre noi la un viitor mai verde și mai curat”, a declarat Claudia Griech, director general adjunct al E.ON Energie România.

E.ON și partenerii săi, Direcția Silvică Mureș și Ocolul Silvic Sighișoara, vor asigura plantarea de puieți de gorun și paltin de munte, specii de arbori specifice zonei, care astfel va fi împădurită pentru prima dată.

Viitoarea plantație – care respectă biodiversitatea zonei – va contribui la contracararea efectelor schimbărilor climatice. Un sol din pădure absoarbe apa și astfel, în timp, această plantație va fi ca o perdea de protecție pentru terenurile din preajmă, protejându-le de alunecări de teren sau inundații mari cu aluviuni.
E.ON continuă acțiunile ecologice începute în urmă cu un an, când au fost reîmpădurite peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighișoara, județul Mureș și Pătrăuți, județul Suceava. Atunci au fost plantați 18.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienți pe E.ON Myline care și-au activat și factura electronică în perioada septembrie-octombrie 2020.
Campania „Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi!“ face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a E.ON, care își propune să fie un model de bune practici în ceea ce privește protejarea naturii și asigurarea unui viitor mai verde.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.