„Suflet pentru suflet”, punte între parohiile Idiciu și Sabadell (Spania) Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 143 Vizualizări

„Suflet pentru suflet”, punte între parohiile Idiciu și Sabadell (Spania)

Parohia Idiciu din protopopiatul Târnăveni în parteneriat cu Școala Gimnazială din Bahnea a demarat proiectul „Suflet pentru suflet”, informează www.reintregirea.ro. Inițiativa acestui proiect de suflet aparține prof. Loredana-Geraldina Buda (disciplina Religie) la care au participat preoţii de pe raza comunei Bahnea, cadre didactice și membrii a două comunități de români, din comuna Bahnea, respectiv Sabadell (Spania).

„Departe de România, părintele Virgil Cândea, preot în Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Muceniţă Tecla” din Sabadell – Spania, prin intermediul platformei Zoom, a împărtășit cu noi doruri din „biserica sufletului”, amintiri care, așa cum am aflat, se află în acord cu sfintele sărbători, dar mai ales cu Praznicul Învierii Domnului”, a precizat părintele paroh Ioan Stan.

Proiectul a avut în vedere descoperirea și cunoașterea de către elevi a sentimentului de a trăi departe de țară și de a afla problemele cu care se confruntă cei plecați în străinătate pentru câștigarea unui trai mai bun.

„S-a urmărit promovarea comunei Bahnea și a frumoaselor obiceiuri și tradiții locale de Paște, schimbul de experiență al elevilor dobândit în școala online atât în România, cât și în Spania, dar și cunoașterea modului în care își petrec viaţa de zi cu zi românii ortodocși din Spania și, pentru că trăim vremuri neobișnuite ca urmare pandemiei actuale, cum și-au pus amprenta asupra comunităţii condiţiile de izolare și distanţare socială. Am aflat, așadar, despre sistemul de învăţământ din Spania, precum și despre condiţiile deosebite de „supravieţuire” a parohiei din Sabadell care are în componență foarte mulţi tineri români ce se confruntă adesea cu diverse probleme. Comunitatea, fiind destul de eterogenă – în sensul că sunt credincioși din toate zonele României și oameni cu multe obiceiuri, există prilejul de a te îmbogăţi mereu în cunoașterea vieţii, în toate aspectele ei. Îl felicităm pe părintele Virgil Cândea pentru strădania de a-i face pe români, și nu numai, să înţeleagă faptul că aceeași credință dreptslăvitoare este și acasă, în România, dar și acolo, în Spania, pentru tot ceea ce face pentru ei, pentru că „oferă vitalitate” acelui petic de pământ pe care românii noștri îl pot numi acasă, acasă fiind biserica”, a precizat părintele Ioan Stan.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE