Home / Religie / „Zâmbet pentru zâmbet”, în parohia Gănești

„Zâmbet pentru zâmbet”, în parohia Gănești

Parohia Gănești din cadrul protopopiatului Târnăveni a organizat, în perioada 26-28 aprilie, o serie de întâlniri de lucru cu copiii și tinerii care formează Clubul tinerilor din parohie, prilej cu care aceștia au derulat activități specifice pentru întâmpinarea slăvitului Praznic al Învierii Domnului.

Activitățile reunite sub genericul „Zâmbet pentru zâmbet” au avut în vedere un atelier hand-made în care copiii și tinerii și-au expus talentul artistic, creativitatea și priceperea, pictând figurine din ipsos cu tematică pascală, informează www. reintregirea.ro.

Creațiile micilor artiști nu au fost realizate întâmplător, având rolul de a aduce un zâmbet pe chipul persoanelor în vârstă din viața fiecăruia. Aceștia au luat acasă propriile creații, urmând a le dărui mai departe cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului. Sub îndrumarea părintelui Nicolae Ötvöș, la întâlnire au participat și părinți și cadre didactice care i-au ghidat pe copii în creațiile lor. De asemenea, înv. Anișoara Nemeș, Adina Keszeg, Alexandra Feier și Mădălina Orban, precum și preoteasa Ancuța Ötvöș au creat atmosfera necesară pentru desfășurarea activităților de Paști.

„Prin intermediul acestui atelier hand-made se dorește începerea unui program catehetic constant cu tinerii din parohie, aceștia fiind implicați tot mai mult în viața bisericii. Întâlnirile din cadrul Clubului tinerilor parohiei Gănești au ca scop aducerea copiilor și tinerilor mai aproape de Dumnezeu și de biserică și orientarea lor spre o viață duhovnicească plăcută înaintea lui Dumnezeu”, a precizat părintele paroh Nicolae Ötvöș din cadrul parohiei ortodoxe Gănești.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PSD, proiect de lege în sprijinul IMM-urilor afectate de creşterea preţurilor la energie

Reprezentanții Partidului Social Democrat vor depune joi, 23 septembrie, în Parlamentul României, o inițiativă legislativă …