VIDEO: Târgu Mureș: Plata taxelor, mai facilă pentru persoanele juridice Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 362 Vizualizări

VIDEO: Târgu Mureș: Plata taxelor, mai facilă pentru persoanele juridice

În luna martie a acestui an a fost aprobat de către Consiliul Local proiectul privind reorganizarea Direcției Impozite și Taxe Locale din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Târgu Mureș, în Direcția Fiscală Locală Târgu Mureș – instituție publică de interes local cu personalitate juridică.  

Noul spațiu, funcțional din data de 13 aprilie 2021, este deservit de doi casieri și opt inspectori, existând trei ghișee (două pentru casieri și unul pentru inspector). La nivelul municipiului Târgu Mureș sunt înregistrați circa 8.000 de contribuabili, persoane juridice. 

Într-o conferință de presă care a avut loc la noul sediu al Direcției Impozite și Taxe Locale, destinat contribuabililor persoane juridice, joi, 29 martie, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat că prin schimbarea locației s-a urmărit punerea la punct a sistemului de colectare al impozitelor, pentru a crea egalitate în ceea ce privește contribuția cetățenilor la menținerea administrației locale.

„Credem că este important să fie pus la punct sistemul de a colecta impozitele pentru ca toți cetățenii să contribuie în mod egal la menținerea administrației locale, ceea ce în acest an s-a reușit atât prin introducerea acelui impozit pentru deșeuri, pentru salubrizare. Este foarte important să fim într-un nou centru al Direcției de Taxe, care este destinat persoanelor juridice. Așadar este ușurată primirea acelor persoane care contribuie destul de mult la întreținerea și la susținerea administrației și a funcționării orașului. Este important să  fie pus la punct sistemul de impozitare”, a declarat edilul-șef al târgumureșenilor.

Sprijinirea antreprenorilor

Unul dintre considerentele amintite de către Soós Zoltán este cel al susținerii vieții antreprenoriale în municipiu. Conform primarului, noul sediu al Direcției de Impozite și Taxe locale are menirea de a facilita relația contribuabil-funcționar public.

„Sprijinirea antreprenorilor este iarăși un considerent important. Ca administrație dorim să le oferim construirea vieții economice puternice care definește viitorul comunității și al orașului nostru. Deschiderea noului sediu pentru contribuabilii persoane juridice este un prim pas pentru îmbunătățirea calității servicilor către târgumureșeni. Contribuabilii sunt partenerii noștri și trebuie să simtă acest lucru de îndată ce trec pragul instituției noastre. Această locație este menită să crească gradul de confort pentru ambele părți, atât contribuabilii, cât și funcționarii publici”, a specificat Soós Zoltán.

Digitalizarea, în plan

Următorul pas în facilitarea plății impozitelor de către persoanele juridice este informatizarea și digitalizarea serviciilor. La ora actuală este funcțional programul software care permite programările online la ghișeele Direcției.

„La Direcția de Taxe și Impozite Locale avem patru servicii și un birou. Acest nou punct este Serviciul Impozite și Taxe Locale Persoane Juridice și Biroul de Inspecție Fiscală. Modul de organizare va fi mai flexibil, independent de dinamica activității celorlalte compartimente, sarcinile și obiectivele putând fi duse la îndeplinire mult mai ușor. În viitor punem accent pe informatizarea și digitalizarea serviciilor. De asemenea, anunțăm că am implementat softul care permite programările online la ghișeele Direcției, urmând ca acest serviciu să fie extins pentru toate serviciile oferite. Aș dori să menționez că până în data de 31 martie 2021 încasările au fost în cuantum de 31,5 miliaone de lei, reprezentând un grad de încasare de 75,8% spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut când a fost încasată suma de 10,5 milioane de lei, reprezentând 18,9%. La finele anului 2020, Serviciul Impozite și Taxe Persoane Juridice a fost încasată suma de 36,3 milioane lei, reprezentând un grad de încasare de 93,6%”, a conchis Soós Zoltán.  

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE