Home / Slider / Campanie de suflet în parohia Valea Izvoarelor

Campanie de suflet în parohia Valea Izvoarelor

Distribuie

„Perioada Postului Mare este o călătorie personală cu Hristos pe drumul Crucii spre Înviere. Omul moral și duhovnicesc se identifică și se regăsește cu suferința celuilalt, văzându-L în persoana fratelui nostru pe Mântuitorul Hristos. Tot ce facem ca să-l odihnim pe fratele nostru este ca și cum o facem pentru Însuși Hristos, după cum sublinia profund Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul. Paradoxal asumarea suferinței celui de lângă noi aduce mângâiere și bucurie duhovnicească, întrucât călătoria spre întâlnirea cu cei aflați în încercare are ca finalitate recunoașterea Chipului lui Hristos în semenii noștri”, afirmă părintele paroh Vasile Valentin Gherman, Parohia Ortodoxă Valea Izvoarelor.

În acest context, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în primele cinci săptămâni din Postul Mare, în parohia Valea Izvoarelor, a fost demarată o campanie de colectare de alimente, haine, încălțăminte și produse igienico-sanitare.

„Prin sprijinul enoriașilor, donatorilor și voluntarilor, zeci de persoane din categoriile vulnerabile au primit o fărâmă de „dar” și binecuvântare, iar gestul tuturor celor care au susținut această inițiativă este o mărturie a iubirii milostive. Acest proiect social a avut în vedere grija față de copiii aflați în centrele de plasament și persoanele din centrele de îngrijiri paliative. Darurile care au fost aduse și sortate la centrul cultural al parohiei Valea Izvoarelor au ajuns în după amiaza zilei de marți, 27 aprilie, la două centre sociale. Primul este Casa de tip familial „Sfânta Veronica” de la Mănăstirea Dumbrava, unde zeci de copilași abandonați, prin grija părintelui arhimandrit Vasile Crișan, simt că sunt acasă. Totodată o parte din daruri au fost oferite Centrului de îngrijire paliative „Sfântul Nectarie”, unde persoanele suferinde de boli incurabile primesc mângâiere, asistență religioasă și medicală, în regim gratuit. Toate aceste activități se doresc a fi o slujire „ca o tămâie cu bun miros și ca o ardere de tot”, după modelul „Samarineanului milostiv”, și își propun să unească sufletele creștinilor, spre a călători împreună cu Hristos pe calea vieții”, a precizat pr. paroh Vasile Valentin Gherman citat de www.reintregirea.ro.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.