Home / Business / ”Re-Start pentru un jurnalism de calitate”

”Re-Start pentru un jurnalism de calitate”

Distribuie

Agenţia Naţională de Presă (ANP) Agerpres, Sindicatul Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din cadrul Universităţii Bucureşti au relansat oficial luni proiectul „ReStart – pentru un jurnalism de calitate”, potrivit unui comunicat remis de cele trei instituţii.

Evenimentul, care este destinat studenţilor care doresc să se implice în promovarea jurnalismului de calitate, a fost relansat cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei – 3 mai.

Reprezentanţii celor trei instituţii au încheiat un Acord de parteneriat în vederea cooperării în acest proiect, documentul fiind semnat de directorul general al ANP Agerpres, Claudia Victoria Nicolae, de decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Antonio Momoc, şi de preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristi Godinac.

Proiectul „ReStart pentru un jurnalism de calitate” a fost lansat în data 3 mai 2016, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, fiind inspirat de conceptul „The Ethical Journalism Initiative” promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor.

În această perioadă, studenţii au fost familiarizaţi de către profesionişti ai Agerpres şi ai MediaSind cu principiile profesiei de jurnalism şi cu normele Codului Deontologic al Jurnalistului. Proiectul a fost implementat în Universitatea Danubius Galaţi, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Universitatea din Craiova, Universitatea „Aurel Vlaicu” din
Arad, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova – ULIM, Universitatea de Studii Europene din Moldova.

Proiectul urmăreşte ca studenţii să intre în contact cu exigenţele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activităţi redacţionale, prin redactarea de ştiri sau realizarea de fotografii ori materiale video, fiind îndrumaţi de profesionişti de la AGERPRES şi MediaSind, se precizează în comunicat.

Studenţii care vor fi selectaţi să participe la proiect vor primi legitimaţii de presă, vor avea încheiate contracte de voluntariat AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video vor fi postate pe site-urile www.agerpres.rowww.mediasind.roşi/ sau pe ale partenerilor naţionali/internaţionali şi pe site-urile universităţilor participante, fiind promovate astfel în presă.

Universităţile şi instituţiile de presă care doresc să se alăture proiectului se pot adresa SRJ la adresa de mail restart@mediasind.ro.

Primul eveniment al noului parteneriat va fi organizat în data de 10 mai 2021 împreună cu studenţii FJSC şi cu profesionişti din domeniu, jurnalişti şi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, în cadrul unei conferinţe online pe tema libertăţii presei din România după un an de pandemie, care va fi găzduită de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Parc fotovoltaic construit în județul Mureș, pe un teren de 41,9 de hectare

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.