Acreditare importantă pentru Outward Bound România Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Acreditare importantă pentru Outward Bound România

Outward Bound România a obținut acreditarea în domeniul tineretului în cadrul programului Erasmus+ pentru următorii șapte ani. Propunerea ONG-ului a obținut în urma evaluării 95 de puncte din punctajul maxim posibil de 100 de puncte, fiind organizația cu cel mai mare punctaj din țară.

Potrivit informațiilor furnizate de Vajda Kinga, manager de proiecte, Outward Bound Romania are o experiență de 28 de ani în domeniul tineretului și organizează diferite programe de dezvoltare
outdoor cu metoda pedagogiei experiențiale.

”Activitatea noastră administrativă se desfăsoară la Târgu Mureș, iar majoritatea programelor sunt organizate în Centrul nostru de Tineret din Sovata. Deși din cauza pandemiei în lunile premergătoare numărul programelor a scăzut într-un mod capital, organizația a depus efort susținut în planificarea pentru perioada post-pandemică. Astfel, în cadrul propunerii Erasmus+ al Uniunii Europene am creat o strategie pe termen lung pentru următorii șapte ani, care se concentrează pe următoarele trei arii: împuternicirea tinerilor din zone izolate și rurale, dezvoltarea competențelor cheie și asigurarea calității și inovării în munca lucrătorilor de tineret. În programele noastre vor fi implicați ca grup țintă tinerii între 14-30 de ani și adulții care au ales profesia de lucrător de tineret, pedagog, trainer”, a precizat Vajda Kinga.
Conform acesteia, planul de activitate vizează efectuarea în fiecare an a patru-cinci mobilități a profesioniștilor, traininguri și cursuri pentru lucrători de tineret ce abordează noi metode și instrumente de lucru cu tinerii, seminar internațional de stabilire de contacte, activitate de job shadowing și conferință pentru experți în domeniul de tineret, trei mobilități ale tinerilor – schimburi de tineri, care oferă posibilitate pentru ei de a se dezvolta abilitățile sociale/ civice și împuternicirea lor de a deveni factori de schimbare în comunitatea lor și o activitate de participare a tinerilor de oferire a suportului profesional pentru tineri în organizarea programelor locale pentru alți tineri.
”În cadrul activităților sus enumerate vom lucra în parteneriat cu alte ONG-uri din străinătate și cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale care administrează în România fondurile pentru tineret a Uniunii Europene. Vom oferi participanților posibilitate de a călători în străinătate și de a se întâlni cu alți tineri și profesioniști și a crea network-uri internaționale. Scopul nostru cu obținerea acreditării a fost să putem ajunge la mai multe locații din zone rurale și să putem oferi programele noastre pentru tineri, care nu au avut parte de ele pâna acum. Vom realiza acest scop atât prin implicarea directă a tinerilor în programele noastre, cât și prin dezvoltarea lucrătorilor de tineret, care la rândul lor vor implica tineri în programele lor”, a conchis Vajda Kinga.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE