Home / Administratie / Proiecte pentru ONG-uri finanțate de Consiliul Județean Mureș

Proiecte pentru ONG-uri finanțate de Consiliul Județean Mureș

Distribuie

În acest an Consiliul Județean Mureș organizează concurs de proiecte nerambursabile pe cinci categorii. Cultele, organizațiile sociale, de tineret și elevi, respectiv asociațiile sportive pot accesa sprijin nerambursabil pentru organizarea de evenimente, concursuri, conferințe, pentru lucrări de întreținere și reparații la imobilele care aparțin de biserici, pentru desfășurarea de evenimente sportive, respectiv participarea la evenimente sportive.

„În acest an din bugetul județului asigurăm suma de 2.100.000 de lei pentru organizațiile non-guvernamentale, de care se pot folosi în domeniul lor de activitate. Anul trecut din cauza situației epidemiologice, am fost nevoiți să anulăm proiectele din domeniul culturii, sportului și al cultelor, sumele rămase le-am redirecționat către măsurile, investițiile legate de epidemia de coronavirus. De aceea proiectele din acest an ne dau motive de bucurie privind reîntoarcerea la viața de dinainte de epidemie. Din bugetul pe anul 2021, am completat cu 100.000 de lei suma la care pot apela organizațiile civice din domeniul cultelor, astfel suma totală fiind de 600.000 de lei. Pentru organizațiile din domeniul social se asigură aceiași sumă ca și anul trecut, adică 800.000 de lei. Organizațiile civice din domeniul cultural, respectiv sportiv, pot accesa câte 300.000 de lei”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Totodată, Péter Ferenc a adăugat că suma accesibilă organizațiilor de tineret este de 100.000 de lei, iar acestea urmează să fie aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Județean Mureș.

Concurs de proiecte

Prin aceste proiecte Consiliul Județean Mureș sprijină realizarea a sute de inițiative civice, care sunt importante pentru comunitatea locală, totodată serviciile sociale prin care se asigură completarea carențelor din sistemul public reprezintă un sprijin enorm pentru grupurile vulnerabile.

Cei care se înscriu la proiecte trebuie să asigure cel puțin 10% din suma totală a proiectului, o organizație poate accesa maximum două proiecte în aceeași categorie, iar proiectele se depun până în data de 31 mai 2021 la registratura Consiliului Județean Mureș.

Lista cu proiecte, cu formularele de completat și cu actele care se depun odată cu proiectul pot fi accesate pe pagina de internet a Consiliului Județean Mureș, www.cjmures.ro.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.