Home / Slider / VIDEO: „Weekend 2” Târgu Mureș, construit din bani europeni

VIDEO: „Weekend 2” Târgu Mureș, construit din bani europeni

Distribuie

Se pare că târgumureșenii se vor putea bucura, începând cu anul 2023, de un nou complex de agrement și sport, similar Complexului de Agrement și Sport „Weekend” situat în apropiere de râul Mureș. Noul complex de agrement va fi amplasat în zona cartierului Tudor Vladimirescu, în apropiere de Calea Sighișoarei.

Soós Zoltán: ”Așteptăm să se finalizeze ofertele”

Într-o declarație acordată cotidianului Zi de Zi joi, 29 aprilie, la finele conferinței de presă care a avut loc în aceeași zi, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a punctat faptul că proiectul „Weekend 2” este finanțat din fonduri europene și este deja aprobat, iar în prezent se așteaptă finalizarea licitației pentru a afla compania care se va ocupa de construcția sa.

”Weekend 2” este finanțat din fonduri europene. Este în derulare proiectul. Așteptăm să se finalizeze ofertele și sper că în acest an vom începe lucrările. Termenul de execuție este până în 2023. Proiectul este aprobat. Încercăm să urgentăm licitația ca să reușim începerea eficientă a investiției. Mai ales că zona Tudor a devenit un nou centru al orașului, cu Shopping City, cu zona de cumpărături și este imperios necesar să fie și o zonă de agrement în acest cartier în care aproximativ 45% din populația orașului se concentrează”, a declarat primarul Soós Zoltán.

Aquaparc, bazine de înot și terenuri de sport

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului ”Zonă de agrement în Cartierul Tudor Vladimirescu, Târgu Mureș” au fost aprobați încă din luna ianuarie 2010 de Consiliul Local Târgu Mureș, la o valoare totală a investiției de 48,5 milioane de lei (aproximativ 11,7 milioane de euro la cursul valutar de atunci).

Potrivit hotărârii respective, care a fost inițiată de fostul primar Dorin Florea, investiția ”are în vedere obținerea de fonduri extrabugetare” și prevede realizarea, în zona străzii Calea Sighișoarei, a unui bazin olimpic de 50 x 25 metri, a unui bazin pentru copii de 25 x 24,5 metri și a unui Aquaparc de 250 de metri pătrați. Totodată, în locația respectivă se vor mai construi două terenuri sintetice de minifotbal, două terenuri sintetice de minibaschet, o tribună de 354 de locuri, un amfiteatru de 1.025 de locuri , un skatepark de 772 de metri pătrați, patru clădiri auxiliare și peste 140 de locuri de parcare.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

1 comentariu

  1. Super! Abia aștept🤩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.