Home / Sanatate / Controale ISU la Secția de Boli Infecțioase din Târgu Mureș

Controale ISU la Secția de Boli Infecțioase din Târgu Mureș

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a anunțat joi, 6 mai, prin intermediul unui comunicat, că inspectori de specialitate din cadrul instituției au efectuat, recent, mai multe controale la Spitalul Clinic Județean Mureș – Secția de Boli Infecțioase, pentru a verifica posibile abateri în respectarea măsurilor legale de prevenire și stingere a incendiilor.

”Ca urmare a unor imagini și articole apărute în spațiul public în cursul lunilor aprilie – mai 2021, referitoarea la un eventual pericol de explozie la Spitalul Clinic Județean Mureș – Secția Infecțioase, pentru corecta informare a cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș face următoarele precizări: în data de 7 aprilie 2021, la nivelul ISU Mureș s-a dispus efectuarea unui control la obiectivul mai sus menționat cu personal din cadrul Inspecției de Prevenire. În data de 5 mai 2021, a fost dispusă executarea unui nou control la nivelul aceluiași obiectiv, având drept scop verificarea respectării măsurilor de prevenire și stingerea a incendiilor. În urma celor două controale efectuate, personalul ISU a constatat că: se respectau prevederile legale privind apărarea împotriva incendiilor la exploatarea stațiilor de oxigen și la depozitarea buteliilor de oxigen, prevăzute în Ordinul 146/1427 din 24 octombrie 2013 pentru aprobarea Dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor la unități sanitare. Menționăm faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș nu a primit nicio solicitare în scris sau verbală în sensul celor mai sus menționate, instituția s-a autosesizat și a acționat preventiv pentru a împiedica producerea unei eventuale situații care ar fi putut pune în pericol vieți”, se menționează în comunicat.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prezențe reghinene la ediția aniversară TIFF

Ediția din acest an a celui mai important eveniment dedicat filmului din România, Festivalul Internațional …