Primăvara, anotimpul noilor proiecte la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1126 Vizualizări

Primăvara, anotimpul noilor proiecte la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”

Timpul acestui început de mileniu este puternic impregnat de ideea libertăţii. Prin libertate, prin educaţie şi, implicit, printr-o educaţie pentru libertate se pledează pentru participare şi cooperare, pentru relaţii cât mai bogate între oameni. Aceasta nu se poate centra decât pe formarea unor spirite deschise spre altruism, colaborare şi respect reciproc.

Copiii sunt oglinda noastră de mâine, sunt cei care vor crea imaginea unei lumi pe care noi doar îndrăznim să ne-o imaginăm. Tocmai de aceea ei sunt preocuparea noastră primordială, cea mai dragă şi mai responsabilă.

 Pe aceste principii își întemeiază întregul demers educativ unitatea noastră, Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureș, care, în 29 aprilie, a avut onoarea de a fi vizitată de domnul secretar de stat din Ministerul Educației Naționale, Radu Szekely. Însoțit de doamna subprefect  Ana – Lucia Hang  și de o delegație a ISJ Mureș din care au făcut parte domnul inspector general Sabin – Gavril Pășcan, domnul inspector general adjunct Antoniu Ioan Berar, doamna inspector general adjunct Illes Ildiko, inspector şcolar pentru educație timpurie, doamna Maria-Ramona Gros, inspector şcolar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație, doamna Camelia Irimie Matei.

Au fost întâmpinați de doamna director Dana Maria Bendriș împreună cu un grup inimos de cadre didactice, îmbrăcate în frumoase costume naționale român, maghiar, german, reprezentând cele trei secții care învață și conviețuiesc în armonie de mai bine de 40 de ani în această școală, care nu de mult a primit titlul de Școală europeană.

După prezentările și cuvintele de ”bun venit”, rostite în cele trei limbi, musafirii au vizitat școala și grădinița, fiind impresionați de sălile de clasă și de laboratoarele generoase, dotate modern, de atmosfera caldă și primitoare a acestora, de rigoarea măsurilor de igienă aplicate, recomandate în această perioadă atât de dificilă.

Domnul secretar de Stat Radu Szekely a evidențiat importanța deosebită a protecției copiilor și a unităților de învățământ, menționând că sunt necesare precauții pentru a preveni potențiala răspândire a COVID-19 în școli. Fiecare unitate de învățământ trebuie să ofere în continuare un mediu primitor, incluziv, care să ofere respect și susținere tuturor. Măsurile luate pot preveni introducerea și răspândirea COVID-19 de către elevii și angajații care ar fi putut fi expuși la virus, reducând în același timp perturbările și protejând elevii și personalul. În acest sens, domnul director adj. Fulop Miklos precizează că majoritatea personalului didactic și auxiliar s-a vaccinat deja.

Pe agenda întâlnirii au figurat și alte puncte precum prezentarea de către doamna director Dana Maria Bendriș a Proiectului Erasmus ,,Valorile europene sunt OK”, câștigat de Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” în parteneriat cu școli din Italia, Grecia și Turcia, ajuns la cel de-al treilea an. În cadrul acestuia, a menționat doamna director, fiecare participant a avut posibilitatea să ia legătura cu viața concretă a unei comunități, a unei culturi, să-i respire parfumurile să-i guste aromele, învățând să-i aprecieze culorile, să intre în alte case, alte școli și alte biserici; și totul în ritmul lent și autentic al vieții de zi cu zi.

De asemenea, precizează că Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” este implicată în implementarea a încă două proiecte Erasmus, care urmează să se deruleze începând cu anul școlar viitor „Think global, act digital”, „Succes în educație”.

Tot în acest context este amintită aprobarea Proiectului de consolidare și mansardare a clădirii școlii, a cărui finalitate va oferi spații mai generoase desfășurării activităților instructiv-educative, venind astfel în sprijinul cererii comunității locale de a mări efectivul de școlari și preșcolari, solicitare crescândă în ultimii ani, mai ales pentru secția germană.

Domnul inspector general Sabin Gavril Pășcanu a recunoscut și apreciat efortul  tuturor cadrelor didactice de a aduce această școală în topul celor mai bune instituții de învățământ din județ, apreciind colaborarea, altruismul și implicarea tuturor cadrelor didactice, a părinților, a membrilor comunității și, de asemenea, a copiilor înșiși în promovarea unui mediu școlar sigur și sănătos. Astăzi, copiii și tinerii sunt cetățeni ai lumii, agenți puternici ai schimbării și generația următoare care va construi Lumea.

Vizita s-a încheiat într-o atmosferă caldă de optimism și speranță în vremuri mai liniștite, domnul secretar de stat Radu Szekely felicitând și mulțumind tuturor celor prezenți și exprimându-și dorința de a vedea înfăptuite toate proiectele prezentate.

Prof. Adriana UJICĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE