Urmează finala în Liga IV Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1651 Vizualizări

Urmează finala în Liga IV

Sâmbătă se încheie campionatul în Liga IV Elite la fotbal. Este vorba despre o ediție diferită, numită de unii „pseudocampionat”. Expresia poate fi catalogată ca una exagerată, date fiind condițiile. Federația Română de Fotbal a comunicat forurilor județene termenul și condițiile de participare la barajul pentru promovarea în Liga III. Pentru a îndeplini condițiile, reprezentantele județelor, campioanele mai exact, trebuiau desemnate până în data de 8 mai, după un minimum de 7 jocuri și cu cel puțin 4 participante. Astfel, aproape jumătate dintre județe nici nu au mai organizat campionat. Acestea nu vor participa la baraj, astfel nu vor fi retrogradate direct din eșalonul 3. Datorită AJF  Mureș, județul a fost chiar fruntaș din acest punct de vedere, cu 12 echipe participante, împărțite în două serii. Cu cinci jocuri în cadrul seriei, primele două urmau să dispute semifinale, apoi finala, întrunind astfel toate condițiile.

Jocurile din cele două serii s-au încheiat sâmbăta dinaintea sărbătorilor, cu mari surprize în seria 1. Disputarea restanței dintre CS Iernut și ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș (încheiată 3-0) a făcut ca echipa din Iernut să aibă asigurat un loc în semifinalele ediției. Deoarece Kinder urma să joace în ultima etapă la Sânger, formația locală Inter avea o nesperată șansă de a obține locul secund. Avea nevoie de o victorie pentru a egala la puncte formația Kinder și una la diferență de 3 goluri pentru a o depăși la golaveraj. Era practic „jocul cheie”, singurul cu miză din ultima etapă. Contrar așteptărilor, gazdele s-au impus, dar numai la limită, cu 4-3.

Kinder s-a clasat în clasamentul final pe locul secund datorită golaverajului superior, dar regulamentele în vigoare de mulți ani prevăd ca în caz de egalitate de puncte între două echipe primul criteriu de departajare este jocul direct.

Așadar, decizia AJF Mureș era una discutabilă, în contradicție cu regulamentele în vigoare.

O altă surpriză în ultima etapă s-a înregistrat în partida de la Chirileu. Într-un joc fără vreo miză, gazdele au învins cu 3-2 Mureșul Luduș. În al treilea meci din serie, la Valea Izvoarelor s-au înscris 10 goluri, un joc „de vacanță” încheiat cu scor de tenis, 6-4 pentru câștigătoarea seriei.

Locurile pentru semifinale erau decise în seria 2 înaintea ultimei runde. Mai trebuia ca cele două calificate, ACS Târgu Mureș și Mureșul Rușii Munți să-și obțină pe teren propriu punctele care le mențineau în această ordine. Ambele s-au impus la pas, mult mai ușor cea din Rușii Munți, care n-a trebuit să transpire pe teren. Viitorul Târnăveni nu s-a prezentat, prima clasată a fost decisă la golaveraj, dar diferența era mult prea mare, iar cele două încheiaseră la egalitate jocul direct.

Între o fostă campioană și o debutantă

S-a ajuns așadar la semifinale. Acestea s-au disputat într-o singură manșă, pe terenuri neutre. Pe terenul gazonat din incinta Complexului Week-end din Târgu Mureș CS Iernut a învins cu 3-1 Mureșul Rușii Munți. Pentru învingători a înscris Ionuț Chețan în ultimul minut dinaintea pauzei, Bogdan Moraru a egalat în minutul 65, Gabriel Mărginean și-a readus echipa în avantaj în minutul 77, iar calificarea în finală a fost parafată de golul înscris în ultimul minut de către  Hasyrou Sagledi. Pentru participarea la barajul de promovare și revenirea în Liga a III-a echipa din Iernut va trebui să înfrunte formația ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș. Aceasta s-a impus în semifinala disputată pe terenul din Sovata, 2-1 după prelungiri cu ACS Târgu Mureș 1898/Marosvásárhelyi SE 1898.

Finala se va disputa deci între o fostă campioană, CS Iernut, care a reușit în urmă cu 7 ani promovarea, a evoluat cinci ani consecutiv în Liga 3, și o debutantă la nivelul Ligii a IV-a, ACS Kinger. Întâlnirea are loc sâmbătă, 8 mai, ora 11.00, pe terenul din Gornești.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE