Home / Altele / Ce să nu faci atunci când alegi să instalezi fototapet

Ce să nu faci atunci când alegi să instalezi fototapet

Distribuie

Fototapetul poate transforma orice cameră, chiar și băile și bucătăriile. Are puterea de a schimba aspectul unei camere, adăugând model, culoare și textură pereților.

Nu te simți restricționat nici de dimensiunea camerei, deoarece tapetul nu este doar pentru spații deschise mari. Un fototapet potrivit poate aduce și camere mai mici la viață.

Deși tapetul poate arăta fantastic, poate fi costisitor și nu este genul de muncă la care să greșești, deoarece reparația va fi mai greu de făcut.

Ce să nu faci când folosești fototapet

1. Cumperi înainte de a încerca

Sună evident, dar câți dintre noi ar trece cu vederea acest proces pentru un fototapet care arată extraordinar și de care ne-am îndrăgostit. Totuși, așa cum ai face cu vopseaua, este o idee bună să testezi opțiunile de fototapet înainte de a cumpăra o rolă întreagă, spune designerii. Testează probe de tapet pe pereții pe care vrei să îi decorezi, pentru a avea o senzație de textură și culoare în lumina naturală. Majoritatea comercianților oferă mostre de fototapet pentru a le putea încerca.

2. Cu model este singura opțiune

Tapetul nu trebuie să aibă un model pentru a arăta bine. Poți cumpăra un tapet simplu, pentru a adăuga culoare și textură în orice cameră. Tapetul simplu este o alternativă excelentă la vopsire, care poate tinde să arate murdăria mai ușor decât tapetul.

3. Fototapet peste crăpături

Înainte să instalezi fototapet, este important să repari toate crăpăturile problematice de pe pereți, deoarece acestea se pot accentua în timp și se vor vedea inclusiv prin tapet.

4. Te lași ispitit de aspect, uitând de partea practică

Ia în considerare ce design completează stilul casei tale – modele geometrice luminoase, de exemplu, se pot potrivi unei construcții noi, contemporane, în timp ce pentru o casă rustică pot fi mai potrivite florile.

Când alegi un fototapet cu model, gândește-te la dimensiunea camerei în raport cu dimensiunea modelului. O imprimare supradimensionată poate face încăperile să pară mai mici, în timp ce desenele complexe se pot pierde în spații mai mari. Fii realist atunci când alegi un fototapet, ca el să se potrivească spațiului.

5. Aplici metoda greșită de lipire

Când cumperi tapet, este important să te uiți la modul în care hârtia se va lipi de perete. În general, există trei aplicații diferite pentru tapet: pre-lipite, dai peretele cu pastă sau dai tapetul cu pastă.

Hârtia pre-lipită este acoperită cu o pastă pre-aplicată, care trebuie doar umezită pentru a se activa, înainte de a fi așezat tapetul. Dacă vrei cât mai puțină bătaie de cap, aceasta este probabil opțiunea pentru tine. A doua opțiune necesită să aplici pastă pe perete înainte de aplicarea tapetului. Aplicarea pastei pe tapet se referă la metoda mai tradițională de aplicare a pastei pe spatele hârtiei, utilizând un tabel de lipire.

6. Treceți cu vederea factorul de ștergere

Ia în considerare fototapet care se șterge ușor pentru o casă mai fericită. Ca și în cazul tuturor obiectelor de uz casnic, tapetul poate atrage praf și murdărie, prin urmare poate necesita o curățare rapidă din când în când. Merită să ții cont de factorul de curățare înainte de a face alegerea, mai ales dacă este utilizat într-o zonă cu trafic intens, cum ar fi scările și holul, sau în orice încăperi în care copiii ar putea atinge suprafețele.

 

De asemenea, verificati

De ce sunt puzzle-urile grozave pentru copii

Distribuie De la primele puzzle-uri din lemn până la modele complexe de 1000 de piese, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.