Home / Sanatate / Vaccinare fără programare, din 8 mai!

Vaccinare fără programare, din 8 mai!

Distribuie

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au anunțat miercuri, 5 mai, prin intermediul unui comunicat de presă, că începând cu data de 8 mai cetățenii au posibilitatea de a se vaccina fără programare împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Informații utile

Potrivit sursei citate, vaccinarea se va realiza în centrele de vaccinare în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile și cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre, după următorul program: pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani și după ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani.

”Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică. Astfel, începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, ”în condițiile menționate mai sus vor funcționa și centrele de vaccinare organizate în cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naționale, din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara”, iar în celelalte centre de vaccinare organizate de Ministerul Apărării Naționale în unități militare din țară se va continua vaccinarea ”pe bază de programare în platforma electronică, cu vaccinuri produse de companiile BioNTech/Pfizer și AstraZeneca.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.