Home / Social / Siguranța, pusă în discuție de polițiștii mureșeni

Siguranța, pusă în discuție de polițiștii mureșeni

Având în vedere sărbătoarea religioasă, din data de 7 mai, precum și faptul că urmează un sfârșit de săptămână în care deplasările se intensifică și ținând cont de contextul pandemic în care ne aflăm, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii mureşeni vor continua acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor nedorite, fluidizării traficului şi diminuării riscului rutier.

În acest sens, poliţişti Inspectoratului de Poliție Județean Mureș împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică, vor acţiona pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Forțele de ordine vor desfășura activități specifice în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară impuse în această perioadă a stării de alertă.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice din întreg județul, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor.

În acest context, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității  adresează cetățenilor următoarele recomandări:

Recomandări privind măsurile de protecție sanitară:

  • să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație.

Recomandări pentru prevenirea furturilor:

Protejaţi maşina!

  • Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute!  
  • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, staţii de emisie-recepţie, telefoane mobile etc.)! Acestea pot tenta hoţii să vă spargă vehiculul!

Locuinţa e în siguranţă?

  • Încuiaţi uşa, chiar dacă sunteţi acasă!
  • Folosiţi eficient interfonul! Atenţie cui permiteţi accesul în bloc!        
  • Nu faceţi publică plecarea de acasă şi rugaţi vecinii să supravegheze locuinţa, mai ales la sfârşit de săptămână!
  • Nu păstraţi în casă sume importante de bani!

Atenţie la genţi, buzunare!

  • Doamnelor, purtaţi poşeta în partea din faţă a corpului, imobilizată de braţ! Domnilor, purtaţi portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! În nici un caz nu purtaţi banii în buzunarele din spate sau în cele laterale!
  • Nu purtaţi rucsacul pe spate dacă aveţi în interior bani sau telefoane mobile!
  • Evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!

Totodată, polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept!

(Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reghinean reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii reghineni au reținut luni, 14 iunie, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de …