Home / Sport / CS Iernut încearcă revenirea în Liga III

CS Iernut încearcă revenirea în Liga III

Distribuie

Promovată în vara anului 2014 pentru prima dată în Liga III de fotbal, formația CS Iernut își sărbătorea cu fast împlinirea a 60 de ani de la înființarea clubului. Echipa s-a menținut în acest eșalon timp de cinci sezoane, unele la limită, dar retrograda la finalul ediției 2018-19. La 7 ani după acea performanță, CS Iernut încearcă după doi ani să revină în eșalonul 3. Primul pas care trebuia făcut în acest sens era câștigarea Ligii IV Elite, Campionatul Județean mai exact. Dacă în primul sezon după retrogradare n-au avut practic nicio șansă într-o ediție scurtată de pandemie, una în care Unirea Ungheni se detașase clar în tur, de această dată au obținut titlul și va participa la barajul pentru promovare.

Din cauza crizei medicale, pentru a se conforma regulilor impuse de Federația Română de Fotbal, ediția a fost una disputată în ritm alert, pe durata a doar trei săptămâni. Dacă în toate celelalte ediții campioana era desemnată după disputarea etapelor tur-retur, de această dată titlul a fost acordat după o finală. Aceasta a avut loc pe terenul din comuna Gornești, iar adversara CS Iernut a fost ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș. Scorul partidei, 3-2, pare rezultatul unui joc echilibrat, dar echipa din Iernut a controlat autoritar întâlnirea, a jucat pragmatic, atâta cât a fost nevoie pentru a se impune. Sergiu Sălaghie a deschis scorul deja din minutul 3 și Ionuț Chețan a dublat în minutul 24 avantajul echipei sale. În al doilea minut de la reluare Adrian Pop a punctat pentru Kinder, dar după numai 3 minute Sălaghie a reușit dubla și a refăcut diferența de două goluri. Al doilea gol al echipei din Sângeorgiu de Mureș a fost reușit în minutele de prelungire de Raul Cotoară.

Șanse în plus pentru retrogradate

Barajul de promovare din acest an se va disputa în două faze, fără ca vreo echipă din Liga III să retrogradeze direct.

Deoarece în doar 24 de județe au fost organizate campionate de Liga a IV-a, pentru a rezulta 21 de calificate în etapa a II-a, unde vor întâlni cele mai slabe echipe din Liga III, doar șase campioane județene dintre cele 24 vor juca în etapa I a barajului. Acestea au fost stabilite  prin tragere la sorți și se vor disputa în 12 mai, într-o singură manșă, pe teren neutru, la o distanță egală între cele două adversare. Astfel, 18 echipe, printre care și CS Iernut, se califică direct în etapa a II-a.

Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din etapa a doua va avea loc în data de 13 mai, dar faza va avea loc în dublă manșă, în care 21 de campioane de Liga 4 vor întâlni cele mai slabe 21 de echipe din acest sezon de Liga 3. Aceste jocuri decisive vor avea loc în 16 şi 23 mai.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.