Home / Invatamant / VIDEO: Liceul Silvic Gurghiu, în haine complet noi pentru anul școlar 2021-2022

VIDEO: Liceul Silvic Gurghiu, în haine complet noi pentru anul școlar 2021-2022

Distribuie

După o perioadă în care a stagnat, proiectul de reabilitare și modernizare a Liceului Silvic din Gurghiu a prins din nou viață, astfel că în prezent se lucrează din plin la corpul principal al liceului din Gurghiu.

„Proiectul de modernizare a Liceului Silvic Gurghiu  a început în anul 2018, accesat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală în valoare de 600.000 de euro și implementat de către Primăria și Consiliul Local Gurghiu. Deși acest proiect a început în anul 2018, datorită unor probleme care au apărut la firma constructoare, aceasta intrând în insolvență, proiectul s-a blocat la un moment dat în cursul anului 2019  în care acest proiect ar fi trebuit finalizat, undeva în luna iunie. A durat foarte mult până când proiectul a fost pus din nou la licitație, dar  spre norocul nostru, o altă firmă și-a adjudecat acest proiect în urma licitației care a avut loc în acest an, în luna ianuarie”, ne-a declarat ing. Marcel Mîndru, directorul Liceului Silvic Gurghiu.

Situația generată a dat peste cap desfășurarea în bune condiții a procesului educațional din cadrul Liceului Silvic Gurghiu.

„În toată această perioadă, din 2018 și până în prezent,  am fost nevoiți să funcționăm cu o parte din clase în clădirea școlii gimnaziale din Gurghiu. De asemenea, un număr de patru clase au funcționat într-un corp de clădire care l-am avut la dispoziție în incinta Liceului Silvic Gurghiu. A fost destul de greu să ne descurcăm cu laboratoarele care ne-au lipsit în toată această perioadă. Cu toate acestea, am făcut tot ce este omenește posibil să înțelegem situația și să mergem mai departe cu speranța că la un moment dat vom avea o școală nouă, modernă, iar elevii se vor putea bucura din nou de condiții foarte bune de învățământ.  Vreau să mulțumesc pe această cale Primăriei și Consiliului Local Gurghiu, cu precădere  primarului Laurențiu Boar,  care au depus o muncă intensă pentru implementarea acestui proiect de reabilitare și modernizarea Liceului Silvic Gurghiu și pentru faptul că au înțeles că investind în educație, investesc de fapt în viitor”, a declarat  directorul Liceului Sillvic Gurghiu.

Astfel, sunt mari speranțe ca în vara acestui an lucrările să fie finalizare, după cum afirmă directorul Marcel Mîndru.

„Se preconizează ca lucrările la acest proiect să fie finalizate în acest an, undeva prin iulie-august așa fel încât să putem începe anul școlar 2021-2022 într-o clădire cu totul nouă, modernă, la standarde europene, dotată cu tot ceea ce este necesar pentru un învățământ de cea mai bună calitate. Fiecare sală de clasă va beneficia de o tablă interactivă, videoproiector, laptop și tot ceea ce este necesar pentru un proces educativ la cele mai înalte standarde”, declară ing. Marcel Mîndru.

Se întrevăd astfel semne din cele mai bune pentru anul școlar 2021-2022, cu precădere pentru absolvenții claselor a 8-a  care doresc ca din toamnă să urmeze cursurile Liceului Silvic Gurghiu, unul cu o față complet năuă, modernă, demnă de mileniul III.

„Începând cu luna septembrie a acestui an vom fi pregătiți să primim absolvenții de clasa a 8-a care se vor îndrepta spre Liceul Silvic din Gurghiu cu o școală nouă, modernă care va fi una din cele mai bine puse la punct școli de pe raza județului Mureș.Ca și ofertă educațională pentru anul școlar 2021-2022,  avem o clasă la profilul Silvicultură, profilul tradițional al școlii noastre la care se adaugă o clasă de Filologie la ciclul liceal”, afirmă ing. Marcel Mîndru.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.