Deputatul Buicu acuză: Vot pentru mușamalizarea adevărului despre pandemie! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 447 Vizualizări

Deputatul Buicu acuză: Vot pentru mușamalizarea adevărului despre pandemie!

Deputatul social-democrat Corneliu Florin Buicu a criticat în termeni duri marți, 11 mai, votul negativ dat în aceeași zi de parlamentarii PNL și USR-PLUS care au respins astfel propunerea de înființare a unei Comisii parlamentare de anchetă privind datele prezentate de către autoritățile din România cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19.

”PNL și USR și-au bătut joc de români și au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie. Astfel, parlamentarii Coaliției PNL – USR-PLUS – UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte și cu premeditare ascunde adevărul. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalități protejează? Nu cumva se tem că grozăviile care ar putea ieși la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare? Că ar putea fi un nou scandal de tip Unifarm?”, s-a întrebat, retoric, pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD de Mureș Corneliu Florin Buicu, care deține și funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

În viziunea deputatului Corneliu Florin Buicu respectivul vot ”adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.”

”În această seară PNL, USR și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului. Fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei este un complice ticălos al celor care vor să-i țină pe oameni în minciună și teroare. Este o sfidare cinică și o formă de dispreț împinsă la extrem față de populația acestei țări chemată să facă sacrificii și să îndure de către o putere de-a dreptul abjectă. Iar USR-PLUS, care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia sa ordinară, mai mult decât oricine. Din acest moment cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii. Rușine, PNL! Rușine, USR-PLUS! Rușine, UDRM! Orice golan de alba-neagra are mai mult caracter decât aveți voi!”, a scris dr. Corneliu Florin Buicu.

Totodată, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților a mai arătat că ”PSD a cerut cu insistență crearea acestei comisii pentru că era obligatoriu ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți adică 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID raportați oficial în România”.

”Este o cifră uriașă! Nu poate fi vorba de o marjă de eroare și nici de greșeală umană!”, a conchis dr. Corneliu Florin Buicu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE